Leksugen? En gång i månaden anordnas eftermiddagsaktiviteter för familjer på Trappan, Annexet. Foto: Evelina Hertz

Här blir helvetestimmen efter föris till karneval

Overaller som krånglar, barn som gnäller och köttbullar som inte lagar sig själva. En gång i månaden kan barn och föräldrar slippa det och istället hänga på Trappan i Vällingby.

  • Publicerad 14:53, 23 feb 2018

Det är torsdag och klockan är fem på eftermiddagen. En tidpunkt då vardagskaoset ofta når klimax hos många småbarnsfamiljer. Men på Trappan, Annexet i Vällingby gör istället ett glatt gäng föräldrar, morföräldrar och barn sig redo för karneval.

– Det är kul att det anordnas såna här aktiviteter. En gång i månaden är lagom, säger Jenny Bengtsson från Blackeberg, mamma till Vera, 2 och Irma 4.

"Efterhäng" är ett samarbete mellan medborgarhuset Trappan och Musikcentrum Öst. Tanken är att familjer ska kunna göra något roligt ihop mellan hämtning på förskolan och läggning. Enklare mat som korv med bröd finns att köpa.

Dans och sång

Den här torsdagen är Maria Llerena på plats, som bland annat hållit i babysalsa tidigare. Det blir en timme utklädning, dans och sång. På slutet plockar Maria fram sina hemliga gäster – två levande sköldpaddor.

– Jag tycker att det var bäst när alla dansade och sköldpaddorna, säger Irma och får medhåll från lillasyster Vera.

Anna och Johan Persson från Hässelby är också här med barnen Svante, 3 och Frans, 2.

– Jag har träffat Maria förut när jag gick på babysalsa med Svante. Eftermiddagarna hemma kan vara lite utmanande så det här kommer vi att göra igen, säger Johan.

Även Svante tycker att hänget var en hit.

– Det var bra, allting var roligast, säger han.

Blir du sugen?

När? 22 mars klockan 16-18.

Vad? "Orkester Pop" sjunger låtar. Enklare mat finns för billig peng.

Var? Trappan, Annexet i Vällingby.

Kostar: 50 kr/person (gratis för barn under två år.)

Som bonus fick barnen klappa sångledaren Maria Llerenas sköldpaddor efter dansen. Foto: Evelina Hertz

Klädrace. Alla barn och föräldrar fick låna kläder inför dansen. Foto: Evelina Hertz

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är klubben som älskar att gå

Nyheter Wednesday walkers ordnar Stockholms manligaste promenader Varje onsdag träffas medlemmarna i Wednesday walkers och promenerar en mil tillsammans. Vi hängde på en bit.lördag 17/3 9:30

Stockholmare, känner du igen platsen?

Quiz ✔Dags för veckans quiz ✔Tio historiska bilder ✔Stockholmsmiljöer från förr Temat den här gängen är tak och vyer uppifrån. Minst sju rätt kräver vi den här gången annars blir det till att röja tak på Avenyn i resten av ditt liv.lördag 17/3 9:00