Här byggs 71 nya lägenheter i Enköping

Enköping växer. Idag tas första spadtaget till tre lägenhetshus med sammanlagt 71 nya lägenheter.

  • Publicerad 10:08, 7 mar 2017

Idag klockan 14.00 tas det första spadtaget till bostadsrättsföreningen "Åkerbäret" i det nya bostadsområdet Åkersberg i Enköping.

Det kommer att bli tre fyravåningshus. Sammanlagt 71 lägenheter, blandat med ettor, tvåor och treor.

– Åkerbäret kommer att vara färdigt för inflyttning i september år 2018, säger Anne-Louise Gustafsson, på SHH Bostad som står bakom bygget.

Åkerbäret är SHH Bostads femte projekt i Enköping sedan i augusti 2015. Totalt har företaget byggt 195 lägenheter i kommunen.

– Vi ser att behovet finns i Enköping. Det har varit jättebra försäljning. Särskilt på ettor och tvåor, säger Anne-Louise Gustafsson.

En del av lägenheterna som ingår i Åkerbäret är redan sålda, men fortfarande finns en hel del lägenheter kvar.

– Än finns chansen, säger Anne-Louise Gustafsson.

Tre av företagets tidigare projekt ligger i Bredsand och ett, bostadsrättsföreningen Albatrossen, ligger alldeles bredvid nya Åkerbäret.

När det gäller bostadsrättsföreningen Albatrossen handlar det om 48 lägenheter med inflyttning i juni 2017.

I nuläget har SHH Bostad inga konkreta planer på att bygga någonting mer i Enköping.

– Vi får se vilka möjligheter som dyker upp. Vi har inga hyresrätter i Enköping ännu, men det kanske kan bli aktuellt i framtiden, säger Anne-Louise Gustafsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53

Lugnt - utom i källarförråden

Nyheter Vårvärmen är här, men fredagen blev ändå mycket lugn i Enköping. Fast ni som har källarförråd kan väl kolla en extra gång så ni sluppit påhälsning.lördag 21/4 9:33