Här byggs ny rugbyplan i Skarpnäck

I väntan på att rugbyplanen i Gubbängen ska bli klar anläggs en konstgräsplan för Stockholms rugby i Skarpnäck.

  • Publicerad 16:25, 5 jan 2018

I och med beslutet om att bygga bostäder vid Årstafältet blev idrottsförvaltningen tvugna att hitta ersättningsplaner för Rugbyn i Stockholm. I första hand handlar det om att flytta till Gubbängsfältet, men under tiden man bygger där måste det finnas ytterligare en reservplats.

– Just nu håller vi på och anlägger en plan av konstgräs där det tidigare varit grusplan på Skarpnäcksfältet, säger Hans Eriksson, idrottsplanerare Stockholm stad.

När förväntas det bli klart?

– Vi hoppas att den ska stå klar till rugbysäsongen startar, även om de vill börja träna tidigare. Det kan bli fler alternativa lösningar, säger han.

Här på Skarpnäcksfältet blir det en tillfällig rugbyplan. Foto: Jonna Claesson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

(L): "Stoppa graffitiväggen i Farstaängen"

Nyheter Efter rapport om ökat illegalt klotter på Södermalm Peter Öberg, ordförande för Liberalerna i Farsta, vill stoppa bygget av den lagliga graffitiväggen i Farstaängen. Det efter att en ny rapport visar att det illegala klottret har ökat i närområdet...torsdag 18/1 15:56

Här får Stockholm underjordiska ishockeyrinkar

Nyheter Nya anläggningar ska göra staden redo för hockey-VM En eller två nya hockeyrinkar ska byggas under jord. Rinkarna kan ha en avgörande betydelse för att Stockholm ska kunna söka arrangera ishockey-VM i framtiden.torsdag 18/1 14:12