Kvarteret Bottenstocken i Gröndal. Foto: Stockholmshem / Arkitekt Brunnberg & Forshed

Här byggs nya studentlägenheter

Både Gröndal och Enskede kommer att få nya studentlägenheter. Sammanlagt handlar det om 179 bostäder och de första inflyttningarna väntas ske vid årsskiftet 2018/2019.

  • Publicerad 16:51, 11 okt 2017

Genomförandebeslut har fattats av Stockholmshem gällande två byggprojekt i Söderort. Först ut är kvarteret Bottenstocken i Gröndal, placerat längs Gröndalsvägen. Här ska det byggas 75 studentbostäder som beräknas vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2018/2019. Projektet omfattar tre byggnader i fyra våningar bestående av enrummare på 26 kvadratmeter samt tvåor på cirka 40 kvadratmeter.

Läs även Här kan Björkhagen få 70 nya hyresrätter

I kvarteret Fjärdingsmannen vid Sockenplan i Enskede handlar det om två hus bestående av sammanlagt 104 studentlägenheter. Där handlar det i huvudsak om enrummare men även enstaka tvårummare. Inflyttningen är planerad till tredje kvartalet 2019.

Vid samma styrelsemöte fattade Stockholmshem även beslut om en nybyggnation i området Bergholmsbacken vid Rusthållarvägen i Bagarmossen. Där handlar det om 180 icke-specificerade lägenheter, varav 12 är så kallade stödlägenheter. Detaljplanen bedöms kunna godkännas av kommunfullmäktige under sista kvartalet 2018.

Totalt planerar Stockholms stad att bygga 140 000 nya bostäder fram till 2040. Stockholmshem ska därför successivt dubblera sin nyproduktionstakt till 2019 till 1 000 byggstartade lägenheter per år.

Läs även: Hundratals billiga hyresrätter planeras i Söderort

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05