Fler bostäder. Snart kan Hägersten få modulhus på två nya platser. Örnsberg och Hägerstensåsen. Foto: Leif Oldenburg

Här får Hägersten bostäder för nyanlända

Hägersten kan få 90 nya bostäder för nyanlända. Nu planerar staden för nya modulhus i både Hägerstensåsen och Örnsberg.

  • Publicerad 16:12, 8 sep 2017

I år har Stockholms kommun anvisats 2858 nyanlända som man nu måste ordna fram bostäder åt. Bostäderna har man ordnat fram dels i gamla äldreboenden men också genom hjälp från privatpersoner och genom att bygga modulhus. Staden tittar ständigt på lämpliga platser för modulhusbyggande och just nu undersöker man två platser i Hägersten.

– Vi tittar dels på om det skulle vara möjligt att söka bygglov vid Mellanberget längs Personnevägen i Hägerstensåsen och på parkeringen bakom Coop i Örnsberg, säger Anna Mölgård, samordnare för bostäder för nyanlända på stadsledningskontoret.

LÄS ÄVEN: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/slakthusomradet-far-bostader-for-nyanlanda/repqie!aPuRqitFjGsT@6tBvTS7Bg/


För att undersöka förutsättningarna på de nya platserna vill staden nu undersöka marken och se hur många nya bostäder som den kan tänkas hålla för.

– Hur många bostäder det blir beror bland annat på markens egenskaper. Vid Örnsberg är planen 30 bostäder för familjer och vid Personnevägen dubbelt så många.

Förhoppningen är att stadsbyggnadsnämnden ska kunna fatta beslut om byggloven i december eller januari.

– Om byggloven går igenom och inte överklagas skulle modulhusen kunna stå klara i slutet på 2018, säger Anna Mölgård.


LÄS ÄVEN: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/modulhus-for-nyanlanda-kan-byggas-i-hasselby/repqih!ROYdKnKoC3DFNydaIVuzw/

KLART Modulhus byggs vid Tantolunden

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Jeanettes son dog i en överdos

Nyheter Bagisbon skriver om sorgen efter Christofer i ny bok 33 kvinnor boende någonstans mellan Ystad och Haparanda har en sak gemensamt – deras barn har gått bort i missbruk. Nu delar de med sig av sina berättelser i boken "Vi begravde våra barn". Jeanette...måndag 19/2 16:37