Skolgårdarna på Kungsholmens gymnasium och Norra Real ska få konstgräsplaner. Foto: Per Brandt/Jacob Hellgren

Här får innerstan två nya konstgrästplaner

Trycket på fotbollsplanerna är enormt. Men nu ska staden anlägga två nya sju-spelsplaner med konstgräs på Kungsholmen respektive i Vasastan.

Östermalm var först ut i idrotts- och utbildningsförvaltningens jakt på skolgårdar att bygga konstgräsplaner på. Nyligen färdigställdes en sjuspelsplan på Gärdesskolans skolgård.

LÄS ÄVEN Kritik mot stadens syn på idrott: "Vi nådde bristningsgränsen för två år sedan"

Genom åren har flera medborgare och politiker uppmärksammat att man borde bygga en konstgräsplan på Kungsholmens gymnasiums och Norra reals skolgård. Flera föreningar har vittnat om brist på ytor i stadsdelarna där ungdomar kan idrotta.

Nu får de sin bön hörd: redan i oktober ska två sjuspelsplaner vara på plats.

LÄS ÄVEN Idén som kan ge Vasastan en ny idrottshall: tält på skolgården

Bollplanerna kommer att vara tillgängliga för skolornas schemalagda idrottsverksamhet under vardagar på dagtid. På vardagskvällar och helger kommer de att kunna användas av allmänheten när de inte är uppbokade av föreningar.

Sisab ska stå för kalaset som beräknas kosta cirka 9,8 miljoner kronor. Ett genomförandebeslut kan fattas på idrottsnämndens nästa möte, den 21/2. Byggstart för båda planerna beräknas ske i juni i år.

LÄS ÄVEN Mer konstgräs till Östermalm - Gärdesskolan kan få plan redan till sommaren

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm vägrar byta ut sommarskylt

Nyheter Arg liberal: "Folk kontaktar mig och frågar om det fortfarande är sommar i Stockholm" Trots att den väcker irritation låter staden den somriga skylten på Kungsholmen sitta kvar. Av snålhet.lördag 23/9 16:00

Ekomatkedja vill expandera – för dina pengar

Nyheter Den ekologiska matvarukedjan Paradiset ber stockholmarna att lätta på plånboken i en nystartad crowdfundingkampanj. Men det beror inte på att affärerna går knackigt, enligt vd Johannes Cullberg:...fredag 22/9 14:00