Bostadskvarter. Foto: illustration BAU

Här får Stockholm 400 nya hyresrätter med odling på taket

Arbetet med nya Årstafältet rullar vidare. Nu visas de första skisserna på flera hundra nya hyresrätter, en ny grundskola och en ny idrottshall.

  • Publicerad 15:08, 22 aug 2017

Nu finns skisser för hur tredje etappen i byggandet av Årstafältet ska se ut. Området ligger på fältets västra del, mot koloniområdet och Årsta partihallar. Planen innehåller 400 hyresrätter som byggs i tre kvarter, en ny F-9-skola för 900 elever, en fullstor idrottshall och två förskolor.   

LÄS ÄVEN Klart: Då börjar bygget av nya Årstafältet

Förskola, skola och idrottshall placeras intill varandra. Förskolan får sex avdelningar med eget kök och kommer att placeras närmast parken, liksom skolgården. En förskola med fyra avdelningar placeras i bostadsområdet.  
 
Lägenheterna är tänkta att bli ett till fem rum stora och parkering läggs i garage under husen. Man tänker sig även takterrasser där det är möjligt att odla och umgås, som en uteplats. Det kommer finnas möjlighet att uppföra växthus på taken.

LÄS ÄVEN Alliansen: "Årsta golf blir kvar om vi vinner valet"
 
Samråd om etapp tre har varit ute på samråd under sommaren och byggstart för bostäderna planeras till år 2021.

Förskola och skola sett från norr. Foto: Illustration Cedervall arkitekter

Idrottshallen från nordväst. Foto: Illustation AIX arkitekter

Bostadskvarter sett från innergården. Foto: lllustration Bergkrantz och Vera arkitekter

Bostadskvarter. Foto: Illustration: Arkitema architects och Izcuierdo och Tellechea arkitekter

Bostadskvarter. Foto: Illustration: Arkitema architects och Izcuierdo och Tellechea arkitketer

Nya Årstafältet

Årstafältet bebyggs med 6000 nya bostäder, ny grundskola, idrottshall och en park och det hela sker i nio etapper. Första inflyttning beräknas till tidigast år 2020 och allt ska vara klart år 2030.

Byggstart etapp 1 (bostäder närmast Valla) våren 2018, detaljplanen för etapp 1 antogs i slutet av november 2015 och detaljplanen för parken antogs i december 2015. De har nu vunnit laga kraft.

Etapp 2 (bostäder vid Valla) södra, på granskning sommaren 2017, etapp 2 norra granskas våren 2018.

Etapp 3 (skola, idrottshall och bostäder i västra delen), samråd sommaren 2017.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De gör upp med bilden av perfekta föräldrar

Nyheter De vill få oss att skratta åt vardagsstressen Ekologisk mat till kidsen, inte hämta sist på förskolan och så glöm inte att ta hand om dig själv också! Med hjälp av bilderna de gör under namnet Modersgapet vill Linje 17-borna Elinore Brandén och...tisdag 21/11 18:59

Monicas mål: Sinka stora bygget i Sköndal

Nyheter Polisanmäler markägare för hets mot folkgrupp Först ordnade hon en demonstration mot rivningen av seniorbostäderna. Nu har Monica Cedlöf polisanmält stiftelsen Stora Sköndal för hets mot folkgrupp och registrerat en tall hos länsstyrelsen för...tisdag 21/11 17:00