Student- och forskarbostäder, förskola och idrottshall i ett är tanken. Hallens tak kommer att nyttjas som lek- och spontanidrottsgård. Foto: skiss Svenska studenthus AB

Här får Stockholm ny idrottshall och nya studentbostäder

Ny idrottshall, förskola och studentbostäder. Det är innehållet i nästa markanvisning som staden klubbar nästa vecka.

  • Publicerad 17:12, 14 aug 2017

Nu ska nästa pusselbit i nya Slakthusområdet ta form, det handlar om 176 student- och forskarbostäder, en förskola med fem avdelningar och en idrottshall.

Byggjättar vill göra Slakthusområdet till nya Kista

– Slakthusområdet är ett av Stockholms mest spännande stadsutvecklingsområden, där ny arkitektur blandas med kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Det är positivt att vi redan tidigt i planeringen kan få ingång bygget av en idrottshall, säger Jan Valeskog, (S), biträdande finansborgarråd.  

Byggstart 2020

Markanvisningarna rör två kvarter i den första etappen av Slakthusområdet, i områdets västra del, i höjd med Kylhusgatan. Företaget som ska bygga bostäderna och förskolan föreslås bli Svenska studenthus holding 1 AB och idrottshallen byggs av stadens fastighetskontor. Det finns ett behov av en idrottshall i området, enligt staden.

Här är stadens stora plan för Slakthusområdet

Det är den andra markanvisningen i planeringen nya Slakthusområdet, i juni anvisades ytterligare ett kvarter för vanliga bostäder och på sikt väntas den första detaljplanen för området bli klar, men tidigast om två år med byggstart 2020. Cirka 100 byggherrar har hittills ansökt om markanvisning, alltså om att få bygga, i Slakthusområdet.

Student- och forskarbostäder, förskola och idrottshall i ett är tanken. Hallens tak kommer att nyttjas som lek- och spontanidrottsgård. Foto: Skiss Stockholm stad

Nya Slakthusområdet

Området ska bebyggas med 4 000 nya bostäder och lokaler för arbetsplatser, restaurang och handel, förskolor, en ny skola och idrottshall. Värdefulla byggnader bevaras. Nya Slakthusområdet beräknas vara klart tidigast år 2030. I april i år fattade kommunfullmäktige ett inriktningsbeslut för området och efterhand kommer detaljplaner att klubbas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyrenoverad förskola i Kransen läggs ner

Nyheter Förälder: "Det är beklagligt" Ett 40-tal barn tvingas flytta när förskolan Äventyret i Midsommarkransen stänger efter sommaren. Men barngrupperna ska inte splittras, försäkrar Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet.lördag 17/2 9:30

Helgtips: Gör en tidsresa genom epokerna

Nyheter ✔Antikmässa ✔Garage Sale ✔Bakluckeloppis Antikviteter, vintage och retro är orden som gäller i helgen. Den som är peppad på fynd från förr kan bege sig till Älvsjö, Enskededalen, Kista eller centrala stan.lördag 17/2 8:04