Mer grönt. När staden förtätas i snabb takt är det viktigt att vi värnar och utvecklar grönområden och parker, säger Jan Valeskog (S), ordförande i exploateringsnämnden i Stockholms stad i ett pressmeddelande. Foto: Anna Wettergård

Här får Stockholm nytt naturreservat

Efter Älvsjöskogen och Årstaskogen väntas Stockholm få ytterligare ett naturreservat. Den här gången är det Rågsveds friområde som föreslås av den rödgrönrosa majoriteten.

  • Publicerad 07:58, 2 nov 2017

Rågsveds friområde kallas även Kräppladalen och är ett stort natur- och friluftsområde på gränsen till Huddinge. Det föreslagna naturreservatet blir 94 hektar och rymmer även två koloniområden och en del av Snösätra industriområde.

Sedan tidigare har den rödgrönrosa majoriteten inrättat Älvsjöskogen som naturreservat och beslut om Årstaskogen kommer fattas under 2018.

– Rågsveds friområde är en viktig pusselbit i Stockholms grönstruktur och oerhört viktig för både vår biologiska mångfald och de ekosystemtjänster som naturen skänker oss. Samtidigt är området välbesökt och en älskad grön lunga för de boende i närområdet, därför känns det extra roligt att vi nu kan gå framåt med planerna på vårt tredje naturreservat för den här mandatperioden, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd i Stockholm stad.

Förslaget på gränsdragning går nu ut på samråd över vintern och planen är att reservatet invigs i augusti 2018.

DEBATT. Luhr (MP): "Jag hade gärna sett att hela Årstaskogen blir reservat"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dålig parkskötsel – nu får de saftiga böter

Nyheter Försvaret: "Avtalen är lite väl hårda" Företaget som sköter parkerna i Årsta och Vantör har tvingats betala en halv miljon i böter till stadsdelen för att de inte klarat av sitt uppdrag.fredag 17/11 6:42

Folkets hus i Bagis stänger hela våren

Nyheter Vill bli Söderorts nya rockscen Folkets hus i Bagarmossen stänger för renovering hela våren. Men delar av verksamheten rullar på som vanligt.fredag 17/11 6:40