Här finns finfin skrinnaris

Kommande söndag anordnas Sigtunarännet, en kortare version av Vikingarännet. Nu har kommunen plogat en 7,4 kilometer lång sjöisbana på Mälaren som skridskosugna Väsbybor kan träna på. Klicka på bildspelet för att se kartan!

  • Publicerad 14:30, 12 feb 2018

Under förra veckan var personal från Upplands Väsby kommun ute och plogade en skridskobana från Kairobadet i söder till fjärden Skarven i norr. Därifrån tar Sigtuna kommun vid och fortsätter plogningen hela vägen upp till Sigtuna stad.

Banan börjar vid Kairobadet och följer Mälarens östra strand upp mot Rosersbergsviken. Väsbys del av banan är cirka 7,4 kilometer lång och kommer att ingå i skridskotävlingen Sigtunarännet som går av stapeln på söndag, den 18 februari.

All skridskoåkning sker på egen risk, och kommunen uppmanar alla att tänka på issäkerheten:

Åk aldrig ensam och ha alltid på dig isdubbar. Andra viktiga säkerhetsdetaljer: flythjälp, räddningslina, ispik samt en mobiltelefon i vattentätt fodral. Hjälm rekommenderas.

MER Sigtunarännet

Är ett skridskolopp på Mälaren med start och mål i Sigtuna.

Har tre olika distanser: fulldistans (50 km), halvdistans (25 km) och kortdistans (ca 2 km)

Info: www.sigtunarannet.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Källaren som har allt man kan drömma om

Nyheter SE FILM Ylva och Linda kan ha Sveriges bästa mancave Adam Alsing med tv-team hade precis varit här, nu har Vi i Väsby det också — igen. I Cirkus Cinema, en källare utöver det mesta, flätas nostalgi och upplevelse samman i det som kan bli Sveriges bästa...fredag 23/2 16:12

BSK J15 tog SM-brons i futsal

Sport Efter ett lyckat futsalslutspel kan Bollstanäs J15-lag stoltsera med en bronsmedalj.fredag 23/2 11:00