Här ska husen byggas Foto: Stockholms stad

Här förtätas Söderort med 220 nya bostäder

Upp emot 220 nya lägenheter – varav hälften hyresrätter – planeras längs med Årstabergsvägen. Ambitionen är att knyta samman stadsdelarna Liljeholmen och Årsta.

  • Publicerad 08:00, 28 okt 2017

Exploateringskontoret föreslår en markanvisning för 220 lägenheter, en förskola med sex avdelningar och kommersiella lokaler längs med Årstabergsvägen. Utöver detta ska projektet även inrymma en LSS-boende med sex bostadslägenheter. Målet är att knyta samman stadsdelarna Liljeholmen och Årsta.

Planen: 1000 nya bostäder i Årstaskogen

– Förhoppningen är att det första spadtaget ska tas 2020 och att det kan bli inflytt 2022. Vart vi än bygger i Stockholm så finns det utmaningar vi behöver ta itu med. Nu gör vi markanvisningar sedan detaljplan. Och som alla vet är det stadsbyggnadsnämnden som bestämmer i slutändan, säger Jan Valeskog (S), ordförande i exploateringsnämnden, och fortsätter:

– Vi har varit med om förseningar förr men vi har ett mål. Oron ska inte ligga i om det kommer byggas, utan om aktörerna kommer hålla sig till tidsplanen.

"Bryta barriärer"

Bostadsbolaget Magnolia bostäder AB föreslås få markanvisningen, och ungefär hälften av de 220 lägenheterna ska bli hyresrätter.

– Det är ett nytt bostadsbolag som inte har några tidigare markanvisningar inom Stockholms stad. Det känns positivt att få in lite nya aktörer.

Årstafältet får flera nya kvarter – i trä

Målet på sikt är att bygga ihop Liljeholmen och Årsta.

– I nuläget är det mycket barriärer mellan stadsdelarna men ju mer vi bygger desto fler barriärer kan vi bryta. Det här är ett sånt område.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bo Kaspers älskar sitt Enskede: ”Här finns en intellektuell vänster-känsla”

Nyheter Gör sig redo för show på Cirkus När de började för snart 30 år sedan stack de ut med sin musikstil – jazz på svenska. Nästa vecka är det premiär för Bo Kaspers nya krogshow på Cirkus.lördag 20/1 22:23

Man misshandlad i södra Stockholm under fredagen

Nyheter Förd till sjukhus efter rån En man har misshandlats på en gångväg mellan Bagarmossen och Skarpnäck. Polisen finns på plats och vill komma i kontakt med vittnen.fredag 19/1 15:51