Här ska husen byggas Foto: Stockholms stad

Här förtätas Söderort med 220 nya bostäder

Upp emot 220 nya lägenheter – varav hälften hyresrätter – planeras längs med Årstabergsvägen. Ambitionen är att knyta samman stadsdelarna Liljeholmen och Årsta.

  • Publicerad 08:00, 28 okt 2017

Exploateringskontoret föreslår en markanvisning för 220 lägenheter, en förskola med sex avdelningar och kommersiella lokaler längs med Årstabergsvägen. Utöver detta ska projektet även inrymma en LSS-boende med sex bostadslägenheter. Målet är att knyta samman stadsdelarna Liljeholmen och Årsta.

Planen: 1000 nya bostäder i Årstaskogen

– Förhoppningen är att det första spadtaget ska tas 2020 och att det kan bli inflytt 2022. Vart vi än bygger i Stockholm så finns det utmaningar vi behöver ta itu med. Nu gör vi markanvisningar sedan detaljplan. Och som alla vet är det stadsbyggnadsnämnden som bestämmer i slutändan, säger Jan Valeskog (S), ordförande i exploateringsnämnden, och fortsätter:

– Vi har varit med om förseningar förr men vi har ett mål. Oron ska inte ligga i om det kommer byggas, utan om aktörerna kommer hålla sig till tidsplanen.

"Bryta barriärer"

Bostadsbolaget Magnolia bostäder AB föreslås få markanvisningen, och ungefär hälften av de 220 lägenheterna ska bli hyresrätter.

– Det är ett nytt bostadsbolag som inte har några tidigare markanvisningar inom Stockholms stad. Det känns positivt att få in lite nya aktörer.

Årstafältet får flera nya kvarter – i trä

Målet på sikt är att bygga ihop Liljeholmen och Årsta.

– I nuläget är det mycket barriärer mellan stadsdelarna men ju mer vi bygger desto fler barriärer kan vi bryta. Det här är ett sånt område.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

I Dalen njuts det av både sol och cigaretter

Nyheter Årets varmaste dag – då tog Yvonne ett bloss Förra fredagen var årets hittills varmaste dag. Vi stannade till i Dalen och snackade med lite folk som njöt av både sol – och cigaretter.onsdag 25/4 18:00

Leila vill bygga broar mellan generationer

Nyheter Har skapat mötesplats där unga och gamla kan lära sig av varandra Efter att själv ha blivit lämnad av sina föräldrar och uppfostrad av sin morfar i Tunisien vill Leila Karchaoui öka förståelsen mellan yngre och äldre generationer. Nu har hon skapat en särskild...onsdag 25/4 17:50