Foto: Pekka Liljeblom

Här hänger en man från lyftkran i Täby

Under sin hundpromenad fick Pekka Liljeblom bevittna hur en byggjobbare hänger från en byggkran i Täby.

  • Publicerad 16:22, 11 jan 2018

Det var vid 14.30 under torsdagen som Täbybon Pekka Liljeblom var ute på hundpromenad i Hägerneholm, vid platsen där det pågår en nybyggnation av en skola, som han såg något märkligt. En man som hängde från en lyftkran.

– Vilken grej. Jag såg en man som hängde från kranen och sen såg jag två män som var halvvägs upp i kranen och sen ut på vingen där han hängde, han orkade inte dra sig upp.

Pekka zoomade in på sin mobilkamera och såg därigenom att mannen hade någon slags lina påkopplad sig. Pekka filmade även det hela och där ser man hur föremål släpps från mannen.

– Han hade väl någon säkerhetslina och släppte grejer, kanske verktyg.

Men när Täby Nyheter ringer en leverantör av lyfttjänster och kranar och ber dem kolla på videon menar de att arbetet ser normalt ut.

Se film nedan

Bild och Video: Pekka Liljeblom

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45

QUIZ: Kungafamiljen i den kungliga huvudstaden

Nyheter Hur bra koll har du egentligen på vår kungafamiljs förehavanden i Stockholm? Utmana dina rojalistiska kunskaper i vårt quiz!fredag 19/1 17:00