Butiken ligger på Stinas gård ner mot sjön. Foto: Sophie Bordenave Lindborg

Har hon Danderyds hemligaste butik?

Stina Segenmark har alltid älskat att sy och arbeta med det kreativa. För två år sedan blev drömmen verklighet och hon startade sin egen butik. Pittoreska "Stinas skåp" hemma på gården.

  • Publicerad 15:27, 16 nov 2017

"För två år sen bestämde jag mig för att göra något nytt i livet. Jag har tidigare jobbat som försäljare, men har alltid längtat efter att hålla på mer med det kreativa. Så jag slutade på mitt jobb och började sälja stengods i stället. Kort därefter började jag även sy väskor. Jag satt på tunnelbanan och tyckte att alla väskor såg så tråkiga ut, alla såg precis likadana ut, så jag började sy.

Nu syr jag allt möjligt, och säljer det i min butik som jag har hemma på gården. Butiken är öppen på tisdagar och söndagar, men om man ringer innan kan jag öppna den om jag är hemma. Syr gör jag uppe i stora huset där jag och min man bor. Högst upp i huset har jag ett rum alldeles för mig själv.

Stina Segenmark

Gör: Driver gårdsbutik på Kevinge strand Danderyd med stengods samt textila inslag (Kevinge gård, västra flygeln)

Öppet: Söndagar kl. 12-16 eller efter överenskommelse.

Bor: Kevinge gård

Personligt favorit mönster: Paisley i alla former samt blommig engelsk linnekretong

Kuriosa: Gillar alla äldre människor som kommer in i min butik och berättar om livet i Danderyd, delar med sig av sin historia

Foto: Sophie Bordenave Lindborg

Jag har färdiga väskor i butiken, men jag syr också på beställning. Folk får gärna komma med önskemål, de kan också komma in med egna tyger som de vill att jag syr om till en väska eller ryggsäck. En gång hade jag en kund vars mamma hade gått bort. Hon kom in med en gammal gardin som tillhört hennes mamma och bad mig sy om det till en väska. Hon ville bära den med sig som en påminnelse om sin mamma.

Jag är alltid på jakt efter tyger. Jag kom nyligen hem med 17 kilo tyg från Paris som jag köpt på en tygmarknad. Jag köper både använda och nya tyger. För mig är det viktigt att tänka hållbart och jag försöker att ta vara på hela tyget. Det som inte blir väskor, ryggsäckar eller kuddar kan bli en necessär eller ett glasögonfodral.

Generellt tycker jag att människor unnar sig för lite i vardagen. Jag gillar att resa och åka bort, men jag trivs absolut bäst hemma och jag gillar min vardag"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ökad oro bland Näsbyparksborna: "Mer än vanligt"

Nyheter "Fler ställen som är extra utsatta" Lokalpolisen i Täby rapporterar om en ökad oro bland boende i Näsbypark, som i vanliga fall klassas som ett lugnt område.måndag 18/12 11:15

Stenkastning på E18 - Bilruta krossades

Nyheter "Glassplitter i bilen" I lördags fick polisen ett larm om någon som kastat sten, eller annat hårt föremål, från en bro över E18.måndag 18/12 8:37