Beslut på gång. I september fattar politikerna beslut om hundrastgård i Ormsta. Foto: Most Photos

Här kan nya hundrastgården läggas

Nu finns ett förslag på plats för en hundrastgård i kommunen. Men Socialdemokraterna oroar sig för att deras förslag om en hundrastgård inte ska bli verklighet.

  • Publicerad 13:06, 23 aug 2017

Socialdemokraterna i Vallentuna vill ha en hundrastgård i kommunen. Nu ska frågan upp i kommunfullmäktige.

– Men vi har inte sett slutet på den här frågan än. Kommunstyrelsen biföll inte motionen utan bara besvarade den. Jag tror det när jag ser det, det är mycket som inte blir gjort, många idéer stoppas på vägen. säger Ing-Marie Elfström (S).

Det finns förslag på en tomt i Ormsta, 600 meter från Vallentuna station och en kilometer från Ormsta station, som i dag består av gräsmatta, träd och buskar. Enligt förslaget skulle det kosta 250 000 att stängsla, bygga ett bänkbord och sätta upp sopkorg och belysning.

– Hundägare är en stor grupp så vi tycker att man borde satsa på den, dessutom är det bra för folkhälsan. De flesta kommuner i dag har hundrastgård, och Vallentuna är en ganska stor kommun så vi kan inte säga att vi inte har plats. Vi borde inte snåla på bra saker, säger Ing-Marie Elfström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bråk på Danderyds sjukhus

Nyheter Polis på platsen Vid halv fyra-tiden fick polisen in ett larm om ett bråk på Danderyds sjukhus.tisdag 23/1 16:37

Massor av animerat i Vallentuna Kulturhus

Nyheter "Får se hur filmframställningen gått till" I vår visas olika animerade filmer på kulturhuset. Dessutom blir det utställning med Dunderklumpens "pappa" Per Åhlén, och lokala kulturskoleelever visar sina filmer.tisdag 23/1 15:53