Här, mellan basketplanen och badet, vill Ants Neo ha en skejtramp. Foto: Mimmi Epstein

Här kan Östermalm få en ny skejtramp

Bygg en skejtramp på Gärdet. Det tycker Östermalmsbon och skejtaktivisten Ants Neo som tidigare har byggt en anarkistisk sådan i Londonparken. Den här gången går han den "lagliga" vägen.

  • Publicerad 11:13, 27 jun 2017

Östermalmsnytt har tidigare skrivit om Östermalmsbon Ants Neo som är engagerad i skejtföreningen Sub Surfers Stockholm. För två år sedan ställde han upp en anarkistisk skejtramp i Londonparken som fick tas ned efter några veckor.

– Det fick man ju inte göra men det var oerhört vad folk gillade den, alla tyckte det var kul. Jag fick mycket respons, säger Ants Neo.

Anarkistisk ramp i parken ska locka Östermalm att satsa på skateboard

Den här gången har han skrivit ett medborgarförslag till Östermalms stadsdelsförvaltning. Hans idé är att man bygger en nedmonterbar ramp i betong och en "street-plaza", en torgliknande skejtpark, mellan nya basketplanen och Kampementsbadet. Ants Neo säger att han är medveten om att "det är olämpligt att bygga på Gärdet".

Ny omgång om Gärdets olagliga studsmatta

– Men mitt förslag bygger på att man lägger lite massor av jord eller grus som hyllor för en väldigt låg miniramp i betong och ingen dränering behövs. Rampen och plazan, med blomlådor, skulle inte vara "mer byggd" än utegymmet eller basketplanen och allt går att lyfta bort med en grävmaskin, säger Ants Neo, som menar att behovet är stort.

– Det finns jättemånga barn i området som vill ha någonstans att åka och det här är en oanvänd yta.

Innerstadsanarkisten Ants Neo fixar olaglig snowboardskola och cyklar mot rött – "Folk blir lite galna ibland"

Du har gjort ett antal guerilla-insatser och kallats innerstadsanarkisten tidigare. Ska man tolka det här, att du skriver ett medborgarförslag och inte sätter upp en ramp själv, som att du börjar bli gammal?

– Nä, absolut inte! Jag älskar att reta upp folk. Sedan gör jag mycket "by the book" också. Men jag har inte flera hundra tusen att lägga på en sån här ramp.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Staden tvingas köpa bostäder i Hagastaden

Nyheter Rekorddyra lägenheter ska lösa LSS-krisen Bristen på bostäder för Vasastans funktionshindrade gör att staden nu vill köpa 13 lägenheter i Hagastaden – för över 50 miljoner kronor. Det rapporterar tidningen Mitt i.tisdag 23/1 17:55

Norra Djurgårdsstaden kan få mobil förskola

Nyheter Förskolebuss ska lösa lokalbrist Med inspiration från sydligare breddgrader kan Norra Djurgårsstaden få en förskolebuss.tisdag 23/1 17:32