Här kan Vallentuna få nya hyresrätter – bygger ut på taket

Ägarna till Alléhuset vill bygga på våningar på byggnaden. Det skulle kunna ge cirka 30 nya hyreslägenheter mitt i centrum.

Fastighetsägaren till Alléhuset, Jcp fastigheter, ansökte hösten 2016 om att få bygga på en eller två våningar på huset, som i dag är fyra våningar hög mot väster och tre våningar hög mot öster.

– Jag tror att alla satsningar på bostäder i centrum bidrar till ett tryggare centrum rent generellt, och Vallentuna behöver mer bostäder, säger Douglas Axelsson, VD på Jcp fastigheter.

Tanken är att det ska bli 30 nya hyreslägenheter i Alléhuset, som är byggt 1992. I dagsläget finns det 21 hyresrätter och åtta studentlägenheter i byggnaden. Dessutom finns ett garage med plats för 42 bilar, bank, fastighetsmäklare, café och ett kontorshotell.

Långsiktighet

När Vallentuna centrum nu ska utvecklas, och på sikt bli en sammanhållen stadskärna, hoppas bolaget vara en del i det.

– Vi ser andra möjligheter med närliggande områden också, på sikt. Som en del i utvecklingsplanen. Vi hoppas kunna vara en del där också. Vi är långsiktiga ägare till fastigheter i Vallentuna.

Vallentuna kommun inleder nu ett planarbete med planerna för Alléhuset. Planen är att detaljplanen kan antas år 2019.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Lämnande min dementa mormor på fel adress flera gånger"

Nyheter Hård kritik mot "turbunden resa" i Täby Mickaela Bergholtz känner sig orolig varje gång hennes dementa mormor ska hämtas eller lämnas med "turbunden resa". Efter flera incidenter känner hon sig inte längre säker på att mormodern blir...onsdag 20/9 19:58

Drag under galoscherna för nya skoaffären

Nyheter Från kemtvätt och nyckeltillverkning till skoförsäljning. Isak Issa säljer numera skor i sin skomakarbutik i Vallentuna centrum. Och det går fint, berättar han.onsdag 20/9 19:10