Vägplan. En sträcka norr om Lindö tunnel kommer att byggas om först. Foto: Daniel Cannervik

Här kommer breddningen av vägen att märkas först

Nyligen blev vägplanen för nya Ekerövägen fastställd. – Det innebär att vi närmar oss byggstart, säger projektledaren Karin Stadler. Men för den vill överklaga planen finns fortfarande en chans.

  • Publicerad 15:16, 10 mar 2017

Undrar du vad som händer med ombyggnaden av Ekerövägen? Beslutet om att bredda Ekerövägen med ett extra körfält togs för flera år sedan. Men även om projektering av stora vägbyggen är en segdragen process så händer det faktiskt saker.

Arbetet med Trafikverkets vägplan har pågått i flera år och i mitten av februari fastställdes den av myndighetens egen avdelning för planprövning, som ser till att lagen följs. Byggstart väntas nu ske på en del av sträckan i slutet av 2017.

– Bygget kommer först att märkas vid trafikplatserna i Edeby och Tillflykten, mellansträckan som ska ansluta till Förbifart Stockholm. Men först under våren 2018 kommer det att påverka befintlig trafik, säger Karin Stadler, projektledare på Trafikverket.

Den delen av sträckan har redan vunnit laga kraft. För de återstående sträckorna, norr och söder om Edebyområdet, pågår just nu en överklagandetid innan hela vägplanen kan vinna laga kraft. Sista dagen att överklaga är på måndag.

– Sannolikheten att det blir överprövat är stor. Då kommer det att hamna på regeringens bord, så någon gång i höst skulle jag tippa på att vi kan få ett besked.

Nästa steg är att upphandla entreprenörer.

– Men först måste planen vinna laga kraft, säger Karin Stadler.

Ekerövägen ska breddas hela vägen från Tappström till Nockeby. Vägen får ytterligare ett kollektivkörfält vilket ska leda till mindre köer och ökad framkomlighet. I projektet ingår även breddning av Nockebybron och Drottningholmsbron samt bygget av en ny bro i Tappström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Eldsjälen tackar för sig med en sista resa

Nyheter En epok närmar sig sitt slut. Snart väntar sista stödresan för Irmgard Kasier och Stödföreningen Sri Lankafaddrar.fredag 19/1 16:17

KRÖNIKA: Vi vill höra din röst om ditt bostadsområde

Krönika En vän till min familj sade när vi träffades strax innan jul. ”Ni borde göra något om den slumrande rivaliteten mellan Ekerö och Färingsö”. Mannen i fråga är själv uppvuxen på just Färingsö och...fredag 19/1 9:39

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter