En bil in på Banérgatan, på cykelbanan. Foto: Läsarbild

Här kör bilarna – på cykelbanan

Sedan i november får bilisterna på Valhallavägen svänga in på Banérgatan. Problemet är bara att de gör det via cykelbanan.

  • Publicerad 15:23, 25 jan 2018

En läsare uppmärksammade StockholmDirekt på att infarten för cyklister används av bilister som medvetet eller ej svänger in felaktigt och därmed ökar risken för krockar. Vi gick sedan förbi platsen och såg på fem minuter två bilar göra samma misstag. Vad beror det på?

– Det är ganska nytt. Vi öppnade upp för biltrafik in på Banérgatan i november, på grund av arbetet med cykelvägen på Värtavägen. Tanken är att underlätta under tiden som vägarbetet pågår, säger Ola Eriksson, presskommunikatör på trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Har ni fått in klagomål?

– Ja, några enstaka sedan i november. Men vi upplever det inte som en plats med jättestora problem även om vi så klart tar det på allvar. Säkerheten kommer alltid i första hand.

Trafikkontoret diskuterar nu åtgärder. En lösning är att förtydliga med hjälp av tydliga markeringar i asfalten.

– Det kommer bara vara öppet för fordon som bilar fram till i sommar men vi överväger ändå att förtydliga infarten i vår. Under vintern är det svårt att utföra arbeten på asfalten på grund av snö, säger Ola Eriksson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan i november får bilar svänga in på Banérgatan, något som orsakat förvirring. Foto: Johann Bernövall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45