Paviljongerna lyfts bort. Foto: Andreas Jennische

Här lyfts klassrummen bort från parken på Östermalm

De skolpaviljonger som stått i hörnet av Gustav Adolfsparken på Östermalm fraktas nu bort. ”Härliga tider”, säger Björn Persson, skolintendent på Banérportens skola.

  • Publicerad 15:39, 16 maj 2017

Det var hösten 2015 som de tolv paviljongerna efter vissa protester från grannar sattes upp i parken för att avlasta Banérportens skola och förskola som renoverades.

Nu är bygget i skolan klart och paviljongerna tas bort.

– De körs iväg en och en till Bålsta. Där blir det renovering och så kan de användas igen, säger en person på plats.

Snacka om bred last - här tar det stopp för nya skolpaviljongerna i Gustav Adolfsparken

Enligt Björn Persson, skolintendent på Banérportens skola, är de cirka 80 elever och förskolebarn som varit hänvisade till paviljongerna nu tillbaka i den vanliga skolan igen.

– Stamrenoveringen har pågått i tre år. Nu är det härliga tider igen, säger han.

Svårt att få på plats

Inledningsvis var både trafikkontoret och stadsdelen kritiska till förslaget vilket gjorde att stadsbyggnadskontoret såg ut att säga nej till bygglovet – men ändrade sig sedan.

När de första paviljongerna levererades i oktober 2015 fastnade leveransen efter bara 100 meter, eftersom utrymmet mellan lyktstolparna i parken var för smalt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu intar cyklisterna Stadion

Nyheter Stort lopp avgörs på klassisk mark för fjärde året i rad ”Sveriges vackraste cykellopp”, enligt arrangören. Nu är det dags för Stadiongirot igen.måndag 23/4 17:00

Därför lägger nakenklubben på Söder ner

Nyheter "Har inget med tillståndet att göra" Den omtalade och kontroversiella Klubb Naket lägger ner. "Vi tyckte inte det var ett bra rykte för restaurangen", säger krögaren som stod för lokalen.måndag 23/4 16:28