Här möts fem generationer i samma släkt

Ekeröbon Aase Rosenberg har fått uppleva något ytterst ovanligt. I våras fick hon barnbarnsbarnbarn. – Det är helt otroligt, säger hon.

  • Publicerad 16:08, 28 aug 2017

Jag har sett det någon gång i Dagens Nyheter om några som var fem generationer.

När hon var 24 år födde Aase Rosenberg en dotter. Dottern fick i sin tur en son när hon var 17 år. Det gjorde Aase till ung mormor, men helt unik var hon inte visade det sig.

– Många tyckte att det var en olycka att hon blev med barn tidigt. Jag såg det som en stor lycka och tog hand om mitt barnbarn så att hon kunde sköta skolan. Vi undersökte om jag var den yngsta mormodern eller farmodern, men hittade någon som var 36 år då, säger Aase Rosenberg.

Sedan dess har släkten vuxit rejält och i april blev Aases barnbarnsbarn Daniel pappa till en pojke som heter Wilton.

– Vi väntade på honom och det kändes underbart. Vi har träffats hemma hos mitt barnbarn och min dotter ville ha ett kort med fem generationer, säger hon.  

Aase Rosenberg känner ingen som har barnbarnsbarnbarn, men hon har läst om andra släkter där fem generationer har mötts.

– Jag har sett det någon gång i Dagens Nyheter om några som var fem generationer. Min dotter hade också sett det, säger hon.

Aase Rosenberg är i dag 87 år och känner sig pigg, men några tankar på att få uppleva en sjätte generation har hon inte haft.

– Så länge jag mår bra och hänger med i vad livet erbjuder, så länge är det underbart. Det är inget som jag spekulerar i, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pressbyrån tackar nej till förlängt kontrakt

Nyheter På onsdagen stod det klart att Pressbyrån kunde vara kvar på Drottningholm fram till årsskiftet. Tack men nej tack, sade Pressbyrån.torsdag 22/2 16:04

Hennes åsikt går mot strömmen

Nyheter En klar majoritet av kommunborna är nöjda med återvinningsstationerna i Ekerö. Det visar en undersökning som Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) låtit göra. Men Stenhamrabon Solveig Löfgren...torsdag 22/2 14:28

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter