Varg i villastan? Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Har ni också sett vargen i Västerort?

En varg i villastan? Ja, en iakttagelse från Hässelby villastad tyder på det.

  • Publicerad 15:29, 19 maj 2017

Igår när Hässelby villastadsborna Lars och Kerstin Hedman åkte bil på Blomsterkungsvägen i Hässelby villastad fick de se något som de inte hade räknat med.

– En varg kom springande framför bilen från Gulsippans lekplats. Den hade ett byte i munnen, min första tanke var att det var en stor råtta. Det var inget snack om att det var en varg, den sprang inte som en hund utan lufsade mer, säger Lars Hedman.

Enligt honom ska vargen sedan ha försvunnit vidare mot Backlura och skogen.

– Jag har aldrig sett en varg förut så jag blev lite snopen. Det är något speciellt med färgen, den var grå och liksom lite luddig, säger Lars Hedman.

Han skrev ett inlägg om vargen i lokalgruppen "Händer i Hässelby villastan" på Facebook och det är många som har kommenterat. "Ja, vi har sett den i Järfälla, på orionvägen", skriver en person.

En del som kommenterat tycker att det är spännande, andra blir oroliga för sina djur.

Inte bekräftat av Länsstyrelsen

Enligt Arne Söderberg, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm, har de dock inte kunnat konstatera något vargbesök i nuläget.

– Hittills har vi inte fått in några rapporter om varg i det området som vi kan bekräfta, säger han.

Vad ska man göra om man ser en varg?

– Då ska man rapportera det till oss på Länsstyrelsen på vår hemsida rovobs.se och så ser vi om det är något som vi kan kontrollera i fält.

Hur gör ni det?

– Först kontaktar vi rapportören. Nu är det ju ganska torrt ute och ont om spår men vi kollar efter spillning eller om det är några tamdjur som blivit skadade. Ibland tar folk också kort med mobiltelefonen.

Flyttar ni vargen OM det skulle finnas en där?

– Nej, det gör vi inte. Men vi hjälper brukare med stängsel och så för att förebygga att tamdjur blir skadade.

Behöver man vara rädd för att stöta på en varg?

– Nej, de är rädda för människor och man behöver inte vara rädd för att de ska attackera. Om man har en hund kan det vara bra att tänka på att framförallt ungdjur kan se dem som rivaler och verka väldigt fokuserade på hunden. Då kan det upplevas som att vargen är närgången och orädd. Då ska man uppmärksamma den på att man är där tillsammans med hunden genom att ropa och vifta. Men man behöver inte vara orolig för att den ska attackera hunden. Ha hunden kopplad, det ska man ha ändå den här tiden på året.

Vargbild efterlyses!

Har du också sett vargen och rentav kunnat knäppa en bild? Skicka den gärna till oss på mejl till evelina.hertz@direktpress.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags igen! Pendeltågstrafiken stängs av

Nyheter Tågen kör inte mellan Sundbyberg och Jakobsberg Andas in. Andas ut. I maj stänger Trafikverket återigen av pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Jakobsberg.torsdag 19/4 12:14

Högerextrema märks allt mer i Bromma

Nyheter Säpo: "Aktiviteten ökar när det är valår" Mer klotter, fler klistermärken och en ökad utdelning av flygblad med högerextrema förtecken oroar på stadsdelsförvaltningen i Bromma.torsdag 19/4 11:57