Folke Hellegren och Pelle Johansson startar fisk- och skaldjursrestaurangen Stim på Narvavägen. Foto: Mimmi Epstein

Här öppnar de steakhouse – med fiskprofil

Ett steakhouse men med fisk och skaldjur. I december öppnar Pelle Johansson och Folke Hellegren nytt vid Karlaplan. "Den här platsen börjar leva upp", säger de.

  • Publicerad 11:31, 7 nov 2017

Pelle Johansson och Folke Hellegren jobbade tillsammans på Ulla Winbladh tidigare men bestämde sig för ungefär två år sedan att starta något eget tillsammans. Sedan dess har de jobbat med catering och som konsulter åt andra restauranger för att spara ihop pengar. Lokalen, som nu renoveras, ligger på Narvavägen 32.

Rutinerad trio bakom ny asiatisk krog

– Den här delen av Östermalm var tidigare död efter klockan 21 men nu har den börjat få liv, säger Folke Hellegren.

Han och Pelle Johansson såg en lucka i Stockholms krogvärld. De har just beställt en kombinerad grill och ugn.

Tv-kocken öppnar nytt på Östermalm

– Vi vill få fram den fräscha smak som man får när man grillar fisk och skaldjur. Lite steakhouse-känsla fast med fisk i stället för kött. Men självklart kommer det att finnas vegetariskt och kött-alternativ för den som vill ha det, säger Pelle Johansson.

Gym för äldre öppnar på Östermalm

I fisk- och skaldjursväg blir det allt från hummer och ostron till kolja. I dryckesväg mycket bubbel.

– Och en massa bra lager och någon IPA.

Pelle Johansson och Folke Hellegren hoppas kunna öppna restaurangen, som ska heta Stim, i december och börjar med kvällsöppet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rädda Astoria i uppror mot rivningarna

Nyheter "Ockupation är inte uteslutet" Byggarbetare stoppades på måndagsmorgonen i huvudentrén till Astoriahuset på Östermalm. Rädda Astoria planerar dessutom nya blockader – och utesluter inte ockupation.måndag 22/1 19:00

Nya krav på torg vid Kronobergsparken

Nyheter L fortsätter driva frågan trots ovilja från staden Liberalerna på Kungsholmen vill göra platsen vid polisens garageinfart nedanför Kronobergsparken till ett torg. Trafikkontoret är tveksamma till idén.måndag 22/1 16:31