Pinchos ska öppna i O´Learys gamla lokaler på Alströmergatan. Foto: Per Brandt

Här öppnar ny app-krog i centrala Stockholm

Smårätter från hela världen – där du sköter om ditt krogbesök själv via telefonen. Nu öppnar en känd app-krog för första gången i innerstan.

  • Publicerad 19:30, 23 maj 2017

Det är i O´Learys gamla lokaler på Alströmergatan 20 som ”Världens första app-restaurang”, som de själva kallar sig, Pinchos ska öppna inom kort. Just nu har all gammal inredning slitits ut och ny är på väg upp. I mitten eller slutet av juni ska portarna öppnas enligt Christoffer Ljungstrand, driftansvarig för Pinchos Stockholm.

Och det är just deras app som är den stora skillnaden mot andra krogar. Där gör man allt. Bokar bord, beställer mat och betalar.

– Allt ligger på appen, men sedan har vi mycket personal på plats också så att våra gäster upplever en hög service, säger Christoffer.

Ny ekologisk lunchkrog öppnar på Kungsholmen

På menyn finns mängder av smårätter, mindre versioner av stora rätter. Istället finns allt ifrån ”spanska quesadillas till asiatiska dumplings, ungersk plankstek och fransk crème brûlée, som de själva beskriver det.

Ny fransk krog med "twist" och färsköl ska skaka liv i byråkratkvarteret

Idag har franchisekedjan 33 restauranger över hela Sverige och där de har öppnat har de för det mesta tagit städerna med storm. Men krogen på Kungsholmen blir den första i Stockholms innerstad, det finns sedan tidigare en i Botkyrka.

Han öppnar krog med napolitansk finpizza på Kungsholmen

Är innerstan redo för er och är ni redo för innerstan?

– Ha ha, det är nog snarare det senare. Det finns absolut en stor konkurrens här som vi inte har utsatt oss tidigare. Det är en anledning till att vi har avvaktat. Men nu känner vi att konceptet är så pass renodlat att det bara är att köra.

Han utesluter inte att de kommer öppna fler krogar i innerstan framöver, intressanta lokaler finns redan under radarn.

Hur kommer det sig att det blev just Kungsholmen som är först ut?

– Vi hittade den här lokalen och det var för bra för att inte köra på. Området är spännande. Det rör sig mycket människor här och det är många som bor här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

"Var bor Karlsson på taket?" – Här är turisternas konstigaste frågor

Nyheter ✔ Vad tjänar Kungen? ✔ Karta till Agnetha Fältskog ✔ Hyra Hovet för hockey Kan man hyra Hovet för att spela hockey med polarna, var köper man det bästa renköttet och vilka gator är bäst för kändisspotting? Här är turisternas mest udda frågor inför Stockholmsbesöket.tisdag 18/7 16:15