Om drygt en vecka öppnar Brommas egna saluhall. Delägarna Erik Molinder och Patrick Lundstedt var med och visade lokalerna för StockholmDirekt. Foto: Mikael Andersson

Här öppnar snart Brommas nya saluhall

En alldeles egen saluhall är på väg till Bromma. StockholmDirekt kikade in i byggkaoset i Alvik två veckor innan öppning.

  • Publicerad 11:47, 26 feb 2018

Erik Molinder, delägare på Melanders fisk, berättar att de hade sneglat på den tomma lokalen i Alvik i omkring tre år innan de till sist gjorde slag i saken. Nu har den gamla restaurangen, som ligger mitt emot det nya bostadsområde som vuxit fram längst Gustavslundsvägen, totalt blåsts ut och gjorts om på nytt.

– Hade bostadsområdet inte varit klart så hade vi kanske inte gjort det här. Men nu har vi känt att området börjat ta form och det känns mer moget för det här nu, säger Erik Molinder.

Om drygt en vecka, den sjunde mars, kommer lokalen att ha förvandlats till 450 kvadratmeter saluhall och restaurang. Längs hela ena långväggen sträcker sig det som ska bli fisk- och matdisken, inomhus blir det plats för 130 personer. Utomhus har det byggts en ny uteservering som vetter mot vad som ska komma att bli en uppfräschad park senare i vår.

Stockholms fiskkung öppnar saluhall i Bromma

Hit ska man kunna komma för frukost, lunch och tidiga middagar. Viktigast är saluhallskänslan, menar Erik Molinder. De som vill köpa med sig något att laga hemma ska kunna slinka in och handla över disk.

– Det ska vara skramligt och kännas lite internationellt. Man ska kunna gå med sitt glas vin och fundera på vad man kan köpa med sig hem, säger han.

Vi försöker dra ur de fyra ansvariga för nyöppningen några hisnande siffror om hur mycket fisk eller skaldjur som görs redo till öppning. Men eftersom det är en färskvara "beroende på väder och vind" finns det inga såna siffror att ge. Men att de räknar med att det ska ha rullats åtminstone ett ton köttbullar till öppningsveckan kan de i alla fall berätta.

– Från vår sida är det en av de största nysatsningarna vi gör. Det känns extremt spännande, säger Erik Molinder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Woop woop! Det här händer i helgen i Västerort och Järfälla

✓Prova på-yoga ✓Mat- och kulturfestival ✓Livemusik Ääääntligen är den här, helgen! Och vi har förstås samlat alla tips på aktiviteter runt om i Västerort och Järfälla.fredag 16/3 15:27

Enorma brister i skandalbostäderna i Spånga

Kritik mot bygget: "Blir ledsen av att vara här" El, vatten och värme – inget av det fanns på plats när studenten Anna kom till sin lägenhet på inflyttningsdagen. Prime living hävdar att de informerat studenterna att lägenheterna inte var...fredag 16/3 13:33