Då var det klippt. Daniel Helldén klippte bandet till den nya sommargågatan med hjälp av Arvid Vikman, ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd. Foto: Johann Bernövall

Här öppnar sommarens största sommargågata

Nu är 450 meter gågata längs Hornsbergs strand invigda. Nu återstår utplacering av bland annat betonglejon och buskar under de närmaste dagarna på det som kallats "Stockholms Copacabana".

  • Publicerad 14:05, 12 jun 2017

Invigningen av sommargågatan fick på grund av en försening i leveranser ske utan att alla markeringar i form av betonglejon och pop up-parker hunnit komma på plats, vilket också gjorde att en hel del bilar körde in på den nya gågatan, bara för att få vända tillbaka. Men trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) är trots det mycket nöjd.

LÄS ÄVEN: Så maxad blir Stockholms längsta gågata

– Nu har Kungsholmen äntligen fått sin gågata, och det vet jag har varit efterlängtat. Det här kommer att bli Stockholms kanske bästa sommarhäng. Till helgen ska allt vara på plats, säger Daniel Helldén som tidigare kallat satsningen "Stockholms Copacabana".

Utmaningar i början

Till skillnad från de andra stadsdelarnas sommargågator så är denna en debutant i sammanhanget, vilket också medför en hel del utmaningar.

– När vi invigde på Rörstrandsgatan till exempel så stod krögarna redo och satte upp uteserveringarna samma dag. Här är allting nytt och det kommer dröja lite innan allt kommer på plats. Men det är naturligt när någonting är nytt. I höst får vi utvärdera och se om det här kan bli en återkommande gågata, menar Daniel Helldén.

Får bort buskörning

Även stadsdelens politiker fanns representerade i form av stadsdelsnämndens ordförande Arvid Vikman (S).

– Det här känns fantastiskt bra. Att få bort bilarna och den buskörning det medfört härifrån kommer bli ett lyft för Hornsbergs strand, säger Arvid Vikman.

LÄS ÄVEN: Här får Stockholm längsta gågatan i sommar

Gågatan kommer att upphöra den 26 september. Hela sträckningen går att se på kartan nedan.

Här är gågatans sträckning. Foto: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

INSÄNDARE. Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan

Debatt Vill se en egen "highline" på Södermalm "Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan på Södermalm för att undvika konflikter mellan cyklister, fotgängare och bilister", skriver insändarskribenten.måndag 23/4 14:47

Jätteodling öppnar på Garnisonens tak

Nyheter Nytt taklandskap Ett av innerstans längsta tak ska inte längre vara oanvänt.måndag 23/4 11:57