Visionsskiss av hur de nya husen på Bredängsvägen kan komma att se ut. Foto: ÅWL Arkitekter

Här planeras 90 nya lägenheter i Söderort

Från trafikled till “socialt hållbar” stadsgata med gång- och cykelstråk. Det är planen när 90 nya lägenheter planeras att byggas mellan Bredäng och Mälarhöjden.

  • Publicerad 06:56, 14 nov 2017

Fyra nya bostadshus om sammanlagt 90 nya lägenheter planeras att byggas längs Bredängsvägen i höjd med Ugglemossvägen, mellan Mälarhöjden och Bredäng.

Planen är att skapa en tätare och mer stadslik gata och att koppla samman de centrala delarna av Bredäng, den planerade stadsdelen Mälaräng och villabebyggelsen i västra Mälarhöjden.

“I enlighet med projektet ska planförslaget ge stadsrumsmässiga förutsättningar för en socialt hållbar stadsmiljö med allsidiga boendemiljöer, promenadvänliga gång- och cykelstråk, en mångfald av offentliga rum samt en hög arkitektonisk kvalitet”, står det i planbeskrivningen.

Ärendet ska nu ut på samråd som pågår fram till den 8 januari. Därefter beräknas planen att antas i oktober nästa år.

Planerna ingår i projektet “Fokus Skärholmen” som bland annat innefattar ett bygge av totalt 1 100 nya lägenheter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dålig parkskötsel – nu får de saftiga böter

Nyheter Försvaret: "Avtalen är lite väl hårda" Företaget som sköter parkerna i Årsta och Vantör har tvingats betala en halv miljon i böter till stadsdelen för att de inte klarat av sitt uppdrag.fredag 17/11 6:42

Folkets hus i Bagis stänger hela våren

Nyheter Vill bli Söderorts nya rockscen Folkets hus i Bagarmossen stänger för renovering hela våren. Men delar av verksamheten rullar på som vanligt.fredag 17/11 6:40