Nya hyresrätter ska byggas i flera delar av stan. Foto: Maja Brand

Här ska Stockholm bygga 500 nya hyresrätter

På torsdag fattar Stockholmshem beslut om att bygga närmare 500 hyresrätter. De nya lägenheterna ligger i linje med ambitionen att öka antalet hyresrätter i Stockholm.

  • Publicerad 15:36, 5 sep 2017

Bostadsbyggandet i Stockholm fortsätter i hög takt. Stadens uttalade mål är att det 2020 ska finnas hela 40 000 påbörjade bostäder, varav hälften ska vara hyresrätter. Under 2016 påbörjades byggandet av över 7 000 lägenheter, och nu planerar det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem ytterligare 476 bostäder fördelade på tre områden i staden.

LISTA: Så stor andel hyresrätter har byggts i Stockholm

– Det är jättebra med fler hyresrätter i de här områdena. Alla vet att det behövs fler hyresrätter i Stockholm och vi kör på för att det ska byggas fler så snabbt som möjligt, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostadsborgarråd, i ett pressmeddelande.

Den rödgrönrosa majoritetens mål är att minst hälften av alla nya bostäder som byggs ska vara hyresrätter. Under de senaste tio åren har fördelningen varit 43 procent hyresrätter och 57 procent bostadsrätter i Stockholm stad.

Här byggs lägenheterna

Mariehäll i Bromma – 160 lägenheter

Stadshagen på Kungsholmen – 220 lägenheter

Åkeslund vid Abrahamsberg – 96 lägenheter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beslut: Kraftig höjda avgifter för båtägare

Nyheter C: Fel chockhöja hyrorna med närmare hundra procent Nu blir det betydligt dyrare att ha fritidsbåt i Stockholm. Idrottsnämnden har beslutat om en rejäl avgiftshöjning för båtklubbar som hyr bryggplats av staden.fredag 24/11 11:21

Insamling startad för Östermalmstupp i exil

Nyheter "Han har en indisk stridshöna som kompis numera" Gärdet-tuppen tvingades flytta efter klagomål från grannar. Nu har tuppägaren fått en faktura från staden – och en boende som uppskattade tuppen har startat en insamling för att få ihop till summan.fredag 24/11 7:03