Här spelas svenska storfilmen in i Vasastan

Nej, det är ingen film om den snart stängda tågstationen som förbipasserande trodde. Armén av gula västar handlade om en helt annan rulle

  • Publicerad 14:00, 4 jul 2017

Ett stort filmteam är på plats i Vasastan för tillfället för att spela in filmen om musikern Ted Gärdestads liv, ”Ted – För kärlekens skull” som regisseras av Hannes Holm.

Huvudrollen spelas av Adam Pålsson, känd från bland annat "Torka aldrig tårar utan handskar" och i förmiddags kunde förbipasserande till och från Karlbergs station bland annat se honom vandra längs Norrbackagatan. Flera gånger dessutom.

– Vi ska spela in här nu och sedan på Karlbergsvägen i eftermiddag. Det här är sista veckan som vi spelar in, säger en vakt som är på plats och ser till att ingen kommer för nära eller stör inspelningen.

Många nyfikna passade på att kolla och höra efter vad som var på gång.

– Åh vad spännande. Då får vi se den på tv sen då, sa en kvinna som passerar när hon fick reda på att det var filmen om Ted Gärdestad som skulle spelas in.

– Vi trodde först att det var någon film om Karlbergs station som ju ska stänga. Den borde man också göra film om, fortsatte hon.

"Ted - för kärlekens skull" har också spelats in på flera olika platser i Stockholm och i västra Götaland. Filmen ska ha premiär under året.

Adam Pålsson på sin promenad längs Norrbackavägen där han spelar Ted Gärdestad. Foto: Per Brandt/Ola Kjelbye(Nordisk Film)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

"Var bor Karlsson på taket?" – Här är turisternas konstigaste frågor

Nyheter ✔ Vad tjänar Kungen? ✔ Karta till Agnetha Fältskog ✔ Hyra Hovet för hockey Kan man hyra Hovet för att spela hockey med polarna, var köper man det bästa renköttet och vilka gator är bäst för kändisspotting? Här är turisternas mest udda frågor inför Stockholmsbesöket.tisdag 18/7 16:15