Här spelas svenska storfilmen in i Vasastan

Nej, det är ingen film om den snart stängda tågstationen som förbipasserande trodde. Armén av gula västar handlade om en helt annan rulle

  • Publicerad 14:00, 4 jul 2017

Ett stort filmteam är på plats i Vasastan för tillfället för att spela in filmen om musikern Ted Gärdestads liv, ”Ted – För kärlekens skull” som regisseras av Hannes Holm.

Huvudrollen spelas av Adam Pålsson, känd från bland annat "Torka aldrig tårar utan handskar" och i förmiddags kunde förbipasserande till och från Karlbergs station bland annat se honom vandra längs Norrbackagatan. Flera gånger dessutom.

– Vi ska spela in här nu och sedan på Karlbergsvägen i eftermiddag. Det här är sista veckan som vi spelar in, säger en vakt som är på plats och ser till att ingen kommer för nära eller stör inspelningen.

Många nyfikna passade på att kolla och höra efter vad som var på gång.

– Åh vad spännande. Då får vi se den på tv sen då, sa en kvinna som passerar när hon fick reda på att det var filmen om Ted Gärdestad som skulle spelas in.

– Vi trodde först att det var någon film om Karlbergs station som ju ska stänga. Den borde man också göra film om, fortsatte hon.

"Ted - för kärlekens skull" har också spelats in på flera olika platser i Stockholm och i västra Götaland. Filmen ska ha premiär under året.

Adam Pålsson på sin promenad längs Norrbackavägen där han spelar Ted Gärdestad. Foto: Per Brandt/Ola Kjelbye(Nordisk Film)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu intar cyklisterna Stadion

Nyheter Stort lopp avgörs på klassisk mark för fjärde året i rad ”Sveriges vackraste cykellopp”, enligt arrangören. Nu är det dags för Stadiongirot igen.måndag 23/4 17:00

Därför lägger nakenklubben på Söder ner

Nyheter "Har inget med tillståndet att göra" Den omtalade och kontroversiella Klubb Naket lägger ner. "Vi tyckte inte det var ett bra rykte för restaurangen", säger krögaren som stod för lokalen.måndag 23/4 16:28