En person greps efter en hotfull situation på en buss vid Spånga gymnasium. Foto: Sacharias Källdén

Helikopterjakt efter bussbråk i Spånga

Igår kväll utsattes en busschaufför för en hotfull situation vid busstationen Spånga gymnasium då några passagerare inte ville betala för sin resa. En person greps efter sökpådrag med hundpatrull.

  • Publicerad 09:14, 7 nov 2017

Vid halv åtta-tiden under måndagskvällen fick polisen flera samtal om ett pågående bråk på en buss vid stationen vid Spånga gymnasium.

– Det har rört sig om fyra gärningsmän som velat gå på bussen utan att betala, säger Kjell Lindgren vid polisens Mediecenter.

Ingen form av fysiskt våld ska ha pågått, men Kjell Lindgren beskriver händelsen som en "hotsituation", riktad mot busschauffören. Bussen kom också till skada.

"Spårat med hund"

När polisen kom hade gärningsmännen lämnat platsen. Ett sökpådrag med helikopter och hundpatrull drogs igång.

– De har spårat med hund och fått tag i en ung person som gripits. Jag har inga uppgifter om vad förhören gett men vi har bra signalement, säger Kjell Lindgren och fortsätter:

– Han som är gripen är man ganska säker på är en av de involverade.

Händelsen rubriceras som våld mot tjänsteman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två till skolor riskerar att försvinna från Spånga

Nyheter Saknar permanenta lokaler Innan jullovet stängde Skolinspektionen en friskola i Solhem. Nu befinner sig ytterligare två Spångaskolor i riskzonen, då de akut måste hitta nya lokaler.tisdag 23/1 16:17

Planen: Större matbutik och 160 nya hyresrätter

Nyheter Beslut första februari Stiftelsen som äger hyresrätterna på Söderberga Allé och Söderberga gårdsväg vill bygga 160 nya lägenheter. Samtidigt är planen att bygga ut den lilla matbutiken som ligger där idag.tisdag 23/1 12:23