En person greps efter en hotfull situation på en buss vid Spånga gymnasium. Foto: Sacharias Källdén

Helikopterjakt efter bussbråk i Spånga

Igår kväll utsattes en busschaufför för en hotfull situation vid busstationen Spånga gymnasium då några passagerare inte ville betala för sin resa. En person greps efter sökpådrag med hundpatrull.

  • Publicerad 09:14, 7 nov 2017

Vid halv åtta-tiden under måndagskvällen fick polisen flera samtal om ett pågående bråk på en buss vid stationen vid Spånga gymnasium.

– Det har rört sig om fyra gärningsmän som velat gå på bussen utan att betala, säger Kjell Lindgren vid polisens Mediecenter.

Ingen form av fysiskt våld ska ha pågått, men Kjell Lindgren beskriver händelsen som en "hotsituation", riktad mot busschauffören. Bussen kom också till skada.

"Spårat med hund"

När polisen kom hade gärningsmännen lämnat platsen. Ett sökpådrag med helikopter och hundpatrull drogs igång.

– De har spårat med hund och fått tag i en ung person som gripits. Jag har inga uppgifter om vad förhören gett men vi har bra signalement, säger Kjell Lindgren och fortsätter:

– Han som är gripen är man ganska säker på är en av de involverade.

Händelsen rubriceras som våld mot tjänsteman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det här bjuder helgen på i Västerort och Järälla

Nyheter 13 festliga tips för stora och små Låt inte mörkret hålla dig inomhus i helgen! Den är nämligen fullspäckad av aktiviteter. Vad sägs om premiär för pop-up krukmakeri, Alfons Åberg-firande och bandymatch?fredag 17/11 16:07

12-åringarna ställer män till svars på scen

Nyheter Vällingbyelever nya stjärnor på teatern 12-åriga Hanna Rizgar och Alice Ohlin går i sexan i Vällingbyskolan. De är också skådespelare på Unga Klaras teaterscen där de ställer män till svars för sina handlingar.fredag 17/11 14:53