Jesses Krog fortfarande stängt. Foto: Malin Lo Lööf

Helvetet bara fortsätter för Jesses krog

Jesses krog, som varit stängd i snart ett år hade planerat att slå upp portarna den 2 januari. Nu blir det inte så, anledningen är att nästan all köksutrustning är förstörd. "Det såg ut som att de hade sparkat in allt", säger Therese Willarp.

  • Publicerad 13:32, 5 jan 2018

Populära lunchkrogen Jesses i Kärrtorp har varit stängd sedan i februari 2017. Orsaken är en vattenläcka i en lägenhet ovanför och enligt information på dörren till restaurangen skulle de ha öppnat igen innan sommaren, men så blev det inte. Istället flyttade man fram öppningsdatumet till den 2 januari.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det har varit en otroligt jobbig period. Vi trodde att vi skulle packa ihop oss och vara borta från restaurangen i tre månader. Men det har skjutits fram hela tiden. Jag önskar att folk fick se hur det ser ut, det är inte klart på långa vägar, säger Therese Willarp.

Nu har man fått tänka om igen. Anledningen är att all köksutrustning magasinerades under reparationen, något som var emot Therese Willarps vilja.

– Jag sa att jag inte ville att sakerna skulle magasineras för att jag vet hur känsligt det kan vara. Men mig lyssnade ingen på. När sakerna kom tillbaka till restaurangen stod jag och stirrade på allt i en timme, det såg ut som att de hade sparkat in allt. Helt otroligt, det mesta var trasigt.

Men enligt Inge Tallberg, vd på Rydbergs bygg, har företaget inte gjort någonting utan krogens godkännande.

– Vi tog beslutet att magasinera köksutrustningen, som vi även fick ett godkännande på. Kunden ville dock behålla en äldre frys på plats för förvaring av matvaror. Med risk för överhettning kunde vi inte täcka frysen. Det har sedan visat sig att frysen slutat att fungera. Vi har beställt en utredning om orsaken. Vi har dock valt att betala för hela reparationen av frysen, oavsett resultat, säger Inge Tallberg.

Vill starta insamling

Stamkunder och andra gäster har erbjudit sig att starta en insamling för Jesses krog och hjälpa till att betala för ny utrustning, men det är inget som Therese är villig att ta emot.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är några få som har gjort bort sig och det är dem som ska ta ansvar för det, inte våra kunder. Även om folk bara vill vara snälla så är det under min värdighet, säger hon.

Inge Tallberg på Rydbergsbygg meddelar i ett mejl till StockholmDirekt att restaurangen är färdigställd på fredag och ska besiktas nästa onsdag. Men i nuläget ser inte Therese Willarp hur hon ska kunna öppna restaurangen igen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brandkåren ryckte ut efter burnout

Nyheter Brände gummi så grannarna trodde det brann Storstockholms brandförsvar mötte något annat än vad de tänkt sig under en utryckning till de södra delarna av Stockholm tidigare ikväll.tisdag 20/3 19:03

Hon startar gruppterapi för tonårstjejer

Nyheter Så vill Carolina öka självkänslan hos unga Caroline Erkers, psykolog i Midsommarkransen, startar gruppterapi för stadsdelens tonårstjejer. "Jag tror verkligen att det behövs", säger hon.tisdag 20/3 19:00