Essinge Brogata har fått en ny restaurang driven av rutinerade men bildskygge krögaren Faris Yousif. Foto: Johann Bernövall

"Hemlig" krögare öppnar klassisk italienare

Han har drivit krog i nästan 30 år men aldrig varit med på bild. Nu öppnar han nytt på Lilla Essingen.

  • Publicerad 19:20, 18 apr 2017

Faris Yousif har varit en krogprofil i Stockholmsområdet sedan 90-talet och drivit mängder av restauranger. De senaste åren har dock fokus legat på Reimersholme hotel som han driver men lusten att ha en restaurang igen blev till slut för stor.

Löwet, Fridhemsplan kl 13.20: "Den här delen av gatan är inte off längre"

– Jag gillar öar! Hotellet ligger på en ö så när det dök upp en lokal på Lilla Essingen så slog jag till, berättar Faris Yousif som vänligt men bestämt avböjer att medverka på bild i tidningen.

– I alla år har jag drivit massor med restauranger och inte en enda gång har jag varit med på bild! Jag gillar att hålla mig i bakgrunden, säger han och skrattar.

Före detta "indier"

På Essinge Brogata 14 ligger restaurangen i en lokal som under de senaste åren inhyst en indisk restaurang. Den nya restaurangen har haft öppet i några veckor men det är fortfarande en hel del som återstår innan han är helt nöjd. Han planerar bland annat en uteservering.

Han öppnar krog med napolitansk finpizza på Kungsholmen

Konceptet har han tagit av en vän som driver stället med samma namn på Kungsholmen. Det handlar om klassisk italiensk mat. Pizza och pasta, helt enkelt.

– Jag gillade konceptet så mycket att jag kopierade av honom, säger Faris Yousif.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stora jobbet på Fridhemsplan snart klart

Nyheter Invigs – tidigare än planerat Den sista etappen av byggarbetet på Drottningsholmsvägen, som ska fräscha upp Fridhemsplan, är snart klart.onsdag 25/4 12:28