Aaron Colman och Susanne Wallman öppnar Hawaii Poké på Nordenflychtsvägen. Foto: Mimmi Epstein

Heta mattrenden från Hawaii får flera nya restauranger

För ett år sen tog de hawaiianska sushisalladen "poké bowl" till City och om två veckor öppnar de på Sveavägen. Innan året är slut finns de även på Odenplan och Kungsholmen.

  • Publicerad 11:33, 18 okt 2017

Det är på Sveavägen 51 som Hawaii Poké slår upp dörrarna i slutet av oktober. Ägarna Susanne Wallman och Aaron Colman har båda arbetat i restaurangbranschen tidigare och har varit med och startat upp flera krogar på varsitt håll. För ett år sedan öppnade de sin första restaurang i City.

Klassisk krog tillbaka i Vasastan

– Vi lärde känna varandra via min man som tränar på samma gym som Aaron. Jag hade länge haft en idé om ett ställe med hälsosam lunch och take away. Det fanns ju inte så många ställen i Stockholm för 5-10 år sedan, mest kaféer med sallader, säger Susanne Wallman.

"Poké bowls" har snabbt blivit en trend, men vad är det egentligen?

– En slags sushisallad med rå fisk som grund. Det finns tusen varianter. Vi har valt att göra moderna varianter med andra protein som kyckling och tofu också, säger Susanne Wallman.

"Finare gatumat" utlovas på ny kvarterskrog

Innan årets slut öppnar de även vid Odenplan, på Norrtullsgatan 9, på Brunkebergstorg och på Nordenflychtsvägen på Kungsholmen. Samtidigt ska de lansera en egen app.

– Där ska man kunna beställa och betala så att man bara kan komma in och hämta sin mat, säger Susanne Wallman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grand gör om fasaden – för att se äldre ut

Nyheter "Vi vill återskapa en fasad som berättar vår historia" Uppmärksamma stockholmare har noterat att en del av Grand Hôtel sett annorlunda ut den senaste veckan. Målet är att hela byggnaden ska genomgå samma totalförvandling.fredag 17/11 16:08

Här blir nytt bilförbud på Södermalm

Nyheter Gata planeras stängas av för privatfordon För att öka framkomligheten för busslinje 4 kommer delar av den centrala gatan på Södermalm att stängas av.fredag 17/11 11:55