TILLFÄLLIGT. Små parker sattes upp längs Sturegatan under Trafikantveckan. Foto: Ulrica Andersson

Hinder uppskattades av barn

Trafikantveckan ska uppmärksamma hållbara resor. I år sattes pop up-parker ut – nästa år kan Sturegatan bli helt bilfri.

  • Publicerad 08:41, 1 okt 2017

Under Europeiska trafikantveckan 16–22 september sattes pop up-parker ut längs Sturegatan, på parkeringsplatser och lastytor. "Syftet är att visa att det finns en hel del yta i staden som skulle kunna användas för att skapa trevliga miljöer för vistelse", skriver Sundbybergs stad.

Trafikantveckan går ut på att uppmärksamma hållbara resor och transporter. Förbipasserande kunde passa på att ställa frågor och lämna synpunkter till kommunens anställda som arbetar med just trafikfrågor.

Stationsgatan fylldes med cykelrelaterade aktiviteter under lördagen, bland annat kunde man få hjälp av mekaniker.

En hinderslinga för barn, med gupp och slalomkörning, var uppskattad enligt kommunens trafikchef Titti de Verdier.

– Vi har haft mer aktiviteter i år än i fjol. Vi hoppas på att utöka ännu mer till nästa år, vi skulle kunna ha en bilfri gata för att visa hur det skulle fungera, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Djuren krymper i ny utredning om gård

Nyheter Redan 2014 fanns en utredning om en stadsbondgård i Sundbyberg. Kommunstyrelsen tog aldrig upp frågan – nu tas omtag med mindre djur.söndag 22/10 10:21

Ombildning ”har inte skötts seriöst”

Nyheter Eftersatt underhåll och okritisk information om lån med hög ränta, så beskrivs den stora ombildningen på Lötsjövägen i Hallonbergen. Företaget som skött ombildningen och sedermera fått ta hand om...lördag 21/10 11:21