Historien bakom virala studsmattebilden - "varit en mardrömsresa"

Studsmattan som klämts in på framsidan av radhuset i Ullna Strand har gjort viral succé. Men historien bakom visar sig vara både komplicerad och långdragen.

  • Publicerad 09:56, 7 jul 2017

I november 2015 flyttade Fredrik Grenströmer in med sin familj i det nybyggda radhuset i Ullna Strand. Men i mars 2016 inleddes en lång kamp mot Kärnhem, byggföretaget som producerat husen, när han hittade berg på gräsmattan.

– Man blev sjösjuk när man gick på tomten, för att den var så ojämn. Men Kärnhem sa att "nej, det är absolut inget fel", berättar Fredrik.

"Krävdes att vi vattnade dygnet runt"

Enligt uppgifter är det flera boende i området som tagit juridisk hjälp för att komma till rätta med felen, där berget, som inte sprängts bort, gjort tomterna ojämna och orsakat översvämningar.

– Och på sikt skulle inte gräset växa, det krävdes att vi vattnade dygnet runt. Det fanns ingenstans för rötterna att ta vägen, säger Fredrik.

Till slut, vid en extra besiktning var Kärnhem tvungna att göra om markarbetet.

"Åtgärdar det nu"

Även de fristående husen hade samma problem, och där fick Kärnhem åtgärda problemen i höstas. Och i maj, några veckor försenade, startade de med Fredriks länga.

– Det stämmer, där har det blivit fel på tomterna. Vi tar ansvar för att se till att leverera det kunden har köpt av oss. Därför går vi in och åtgärdar det nu, säger Malin Svensson, VD på Kärnhem.

Kärnhem har efter det här valt att inte fortsätta arbeta med den underentreprenör som jobbat i Ullna Strand.

Ville kontakta TV

För Fredrik och hans familj innebär det en till sommar utan gräsmatta (förra sommaren gjordes arbeten på framsidan).

– All trall, altaner, allting rök. Visst nu börjar det närma sig slutet, men det är andra sommaren i rad som vi inte kan utnyttja vår tomt, säger Fredrik.

– Det är många gånger man har velat ta upp det här med fuskbyggarna. Jag älskar området men det har varit en mardrömsresa på att ta oss dit vi börjar komma, säger han.

Men studsmattan då? Jo den fick ju plats ändå.

– Jag föreslog att vi skulle ta ner den men då blev det kaos. Barnen ville verkligen ha den. Vi mätte och mätte och till slut sa vi att det går, men det var på millimetern, säger Fredrik.

– Det fick konsekvensen att vi inte kan utnyttja framsidan, men det gör vi för barnens skull.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar fick rätt - stopp för borätter på villatomter

Nyheter "Om jag inte reagerat hade husen stått klara" Kreativa fastighetsutvecklare har lärt sig tjäna miljonbelopp genom att fiffla sig förbi byggreglerna i villaområden. Senaste trenden: sök bygglov för en villa men bygg ett parhus och sälj tre...torsdag 19/4 16:41

Fortsatt strul på Kårstalinjen

Nyheter Ersättningsbussar körs Tidigare var det stopp på grund av en olyckshändelse. Nu oregelbunden trafik på grund av signalfel mellan Kragstalund och Visinge.torsdag 19/4 13:44