BANDYBESÖK. Prins William och hertiginnan Kate ska hänga i Vasaparken för att lära sig mer om bandy. Foto: Mostphotos

Hit ska William och Kate under Stockholmsbesöket

I slutet av januari kommer prins William och hertiginnan Kate till Stockholm på sitt första officiella besök. Här är anledning till varför de besöker en bandyträning i Vasaparken.

  • Publicerad 20:49, 15 jan 2018

Det är den brittiska ambassaden i Stockholm som berättar om besöket i ett pressmeddelande där det står att hertigparet William och Kate ska besöka Stockholm och Oslo under en miniturné om två veckor.

Sugna på bandy

På tisdag den 30 januari, på det officiella Stockholmsbesökets första dag, kommer de starta dagen med frukost hos den brittiska ambassadören. Därefter blir det raka vägen till Vasaparken för att kolla på några lokala bandytalanger som tränar.

Anledningen: "De vill lära sig mer om sporten och dess popularitet i Sverige".

– De vill träffa som många svenskar som möjligt under sitt besök i Stockholm. Att det just blev bandy kan bero på att Kate Middleton själv har spelat landhockey, säger Jenny Lidström på brittiska ambassaden.

Delar av isrinken i Vasaparken kommer delas av och spelare från Svensk bandy kommer att vara på plats. Det kommer att vara öppet för allmänheten, så alla som är intresserade av kungligheter (eller bandy) kan komma.

– Men Kate kommer troligtvis inte spela själv eftersom hon är gravid, säger Jenny Lidström.

Självklart att Kate och William ska gå på bandy

Och någon från den svenska kungafamiljen lyckas de inte locka med sig till Vasaparken.

De sluter istället upp till lunchen, som serveras på Slottet några timmar senare, uppger Hovet som förklarar att de inte har något som helst med bandyn att göra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny krog flyttar in i på västra Ringvägen

Nyheter Öppet för frukost Ringos i MTG-huset på Ringvägen har stängt och ersättas av ny krog.torsdag 22/2 19:30

Anrika strandhuset kan bli krog

Nyheter Kungsholmsvillan från 1800-talet har stått övergiven En outnyttjad pärla mitt i staden som skulle förvandlas till ett nytt sportcenter. Så beskrev fastighetskontoret Annexet vid Smedsuddsbadet för några år sedan. Sedan dess har allt stått stilla –...torsdag 22/2 17:00