Hon är stadsdelsnämndens nya ordförande

I veckan tillträder Therese Carlborg (M) som ny ordförande för Östermalms stadsdelsnämnd efter Johan Sjölin (M).

  • Publicerad 09:51, 9 mar 2012

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 12 mars klubbas det igenom att 30-åriga Therese Carlborg (M) blir ny ordförande för Östermalms stadsdelsnämnd.
Den 15 mars kommer hon att leda sitt första nämndmöte.
– Det känns jätteroligt. Jag är stolt och glad, men också ödmjuk inför utmaningarna som Östermalm står inför. De närmsta åren kommer Östermalm att växa med två nya stadsdelar. Det kommer att skapa både utmaningar och möjligheter, säger hon.
Therese Carlborg har en lång bakgrund inom Moderaterna, både som tjänsteman och som förtroendevald. Hon sitter bland annat med som ledamot i stadsmiljörådet och som ersättare i exploateringsnämnden. Therese Carlborg kommer ursprungligen från Aneby i Småland, men bor sedan tio år på Östermalm.
Hon ser fram emot att utveckla stadsdelen.
– Vi förtroendevalda måste ta ansvar för att Östermalm fortsätter att vara en underbar stadsdel när vi växer. Vi måste tänka på att bevara och utveckla grönområden, se till att det finns förskoleplatser och bra äldreomsorg, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00