Café Blanche, Norra djurgårdsstaden, Hjorthagen, julbord för utsatta Ägaren Irma Castaños Foto: Sacharias Källdén

Hon bjuder alla på traditionell jul

Ett crêperie i Norra Djurgårdsstaden bjuder alla på gratis firande på julafton. Det blir gran, krubba, julmat, presenter och Kalle Anka.

  • Publicerad 14:39, 26 nov 2017

I maj öppnade Irma Castaños Blanche crêperie på Jaktgatan 3 i Norra Djurgårdsstaden. I ett inlägg i Facebook-gruppen "Vi som bor i Norra Djurgårdsstaden" bjuder hon in alla som inte har råd med egen julmiddag och klappar eller som bara känner sig lite ensamma. Inlägget har fått flera hundra like:s och glada kommentarer. "Fantastiskt initiativ" skriver flera. För Irma Castaños är det viktigt att firandet äger rum den 24/12, på själva julafton.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det finns många initiativ den 25:e eller 26:e men jag tror att det är många som är ensamma på julafton och som vill fira just den dagen, säger hon.

I crêperiet kommer hon att duka upp ett svenskt julbord med bland annat skinka och revbensspjäll. Det blir dock inga crêpes.

– Nej, det ska vara traditionellt. Och gran och presenter till barnen. Vill man får man gärna bidra med inslagna julklappar, bara man skriver ungefär vilken ålder de skulle passa, säger Irma Castaños.

Firandet börjar vid 14.30 och vid 15 visas Kalle Anka via en projektor. Dessutom kommer en kör att sjunga julsånger. Irma Castaños har sedan tidigare erfarenhet av liknande evenemang och hoppas att fler ska engagera sig.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag vill visa att andra kan göra som jag, för kan jag så kan vem som helst. Man får gärna hjälpa till att fixa middagen eller underhålla barnen. Nästa år hoppas jag att det blir ännu större. Jag vill inte framhäva mig själv, det är så många som gör goda gärningar!

Nu letar Irma Castaños efter någon känd artist som kan uppträda under firandet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: De har stans mest julpyntade hem

Nyheter "När vi träffades släpptes alla gränser" I deras trea på Kungsholmen syns varken väggar eller tak bakom lager av guld, glitter och blinkande ljus. Varför? För att julpynt gör dig till en lyckligare människa, enligt paret Hante som börjar...söndag 17/12 9:00

QUIZ: Känner du igen ditt MÖRKA Stockholm?

Quiz ✔Tio historiska bilder ✔Utmana dina vänner i veckans quiz ✔Kvällsbilder från förr Vi närmar oss årets mörkaste tid. Därför har vi letat fram tio mörka Stockholmsbilder från förr. Känner du igen dig?lördag 16/12 9:00