Morín Saavedra Pino med sonen Gabriel. Foto: Morín Saavedra Pino

Hon har skrivit en bok – om snor

Morín Saavedra Pino släppte i dagarna sin första barnbok. Passande inför vabruari handlar den om inget mindre än SNOR.

  • Publicerad 15:54, 1 feb 2018

Vad händer i boken?

– Den handlar om barnets förhållande till snor och huvudpersonen är min son, Supersnoris. Han är en superhjälte som kan göra massa saker med snoret.

Men varför just snor?

– Jag får alltid den frågan. Jag blev inspirerad av min son Gabriel faktiskt. När han var fyra år så petade han sig mycket i näsan. Han rullade små bollar av snor och sen la han tillbaka det i näsan och jag förstod att vi måste prata om detta. Man måste hitta en dialog med barnet och vi måste avdramatisera snoret helt enkelt.

Varför måste vi avdramatisera snor?

– Vi har alla snor och vi vill alla få ut det. När man först ser det så tycker man ju det ser äckligt ut, men tänker man på vad snor egentligen är så är det bara vatten och lite smuts.

Många skriver barnböcker, hur tror du att du ska sticka ut i mängden?

– Jag försökte hitta böcker som handlade om snor, men hittade bara en som faktisk var ganska tråkig så jag tror jag är ganska unik med mitt tema.  

Vad är din relation till snor?

– Jag kämpar med det varje dag och nu när det är kallt ute så rinner näsan. Men sen tycker jag att det är häftigt att man till exempel kan avläsa hur man mår genom att titta på färgen på snoret. Snor är inte så farlig.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Morín Saavedra Pino

Ålder: 40

Bor: Liljeholmskajen

Gör: Skrivit boken Supersnoris, en berättelse om snor, som riktar sig till barn i förskolan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Väpnat rån i södra Stockholm

Nyheter Hundpatrull eftersöker rånarna En butik i Bagarmossen rånades under torsdagskvällen. Polisen finns på plats men ännu är ingen gripen.torsdag 22/2 20:08

Hyllad cirkus kommer till Kärrtorp

Nyheter "Det är mycket daltande i Sverige" 120 föreställningar och 16 länder senare. Nu kommer det hyllade cirkuskompaniet Svalbard hem för tre föreställningar på Teater Reflexen i Kärrtorp.torsdag 22/2 18:00