Frukost. Bävern på Lilla Essingen gillar träd. Foto: Madeleine Abelson

Hon mötte bäver – på Lilla Essingen

I morse vid sextiden fick Madeleine Abelson en överraskning när hon var ute och sprang på Lilla Essingen. "Jag flyttade mig så att det var ett staket emellan" säger hon.

  • Publicerad 15:41, 6 okt 2017

Det var på morgonlöprundan som Madeleine Abelson fick syn på en bäver vid Krokodilparken på Lilla Essingen.

Mötte varg – i Bagarmossen

– Den satt och gnagde på ett träd precis bredvid gångvägen. Det var lite läskigt, man vet ju inte hur den ska reagera. Jag ställde mig faktiskt på andra sidan staketet för att det skulle vara något emellan, säger Madeleine Abelson.

Här springer älgarna rätt igenom centrala bostadsområdet

Foto: Madeleine Abelson

Hon upplevde bävern som orädd.

– Jag kom nära innan den hoppade ner i vattnet och vid andra rundan var det samma sak.

"Extremt ovanligt" djurbesök i Solberga

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar stoppade toalett på Odenplan

Nyheter Här är nya planen När staden ville bygga en ny offentlig toalett vid Odenplan så satte sig ett antal grannar på tvären. Protesterna var så högljudda att bygglovsansökan drogs tillbaka innan den ens hann prövas. Nu har...tisdag 20/3 16:28

Då är ettans buss tillbaka på Värtavägen

Nyheter "Vill inte stressa" Arbetet på Värtavägen har fått staden och SL att införa minibussar efter påtryckningar från de boende i området. Nu är det klart när linje 1 planeras att sättas i trafik igen.tisdag 20/3 11:47