Caroline Tallving har stängt butiken 8T8 på Swedenborgsgatan men i vår öppnar hon Dryck Vinbar i samma lokal. Foto: Sacharias Källdén

Hon öppnar avspänd vinbar vid Mariatorget

Glöm vita skjortor och högdragna hovmästare. När Caroline Tallving öppnar vinbar vid Mariatorget vill hon avdramatisera vinet: ”Det är rock'n'roll,” säger hon.

  • Publicerad 18:30, 3 jan 2017

Caroline Tallving är ett känt ansikte runt Mariatorget där hon sålt eko, närproducerat och nudelsoppor i butiken 8T8 Swedenborgsgatan. Men i höstas stängde hon affären. Senare i vår, troligen i mars, öppnar hon och kollegan Claes Lindblom Dryck Vinbar på samma adress.

– Jag går från medveten mat till medvetna drycker. Dryckesvärlden alltid legat mig varmt om hjärtat och att starta den här vinbaren är ett sätt att få ny energi, säger Caroline Tallving.

I baren ska det serveras viner från mindre producenter, öl från mikrobryggerier och en hel del alkoholfritt. En mindre barmeny med vinvänliga rätter kommer också finnas.

– Det ska vara som ett avslappnat vardagsrum. Jag vill avdramatisera det här med viner. Det är inte så märkvärdigt. Idag behöver du inte servera viner i vit skjorta med en vit duk över armen. Nu är avspänt och en skön känsla på många vinbarer, säger Caroline Tallving.

Varför stannar du kvar vid Mariatorget?

– Jag älskar Mariatorget. Det är en så härlig omgivning och miljö. Sen det blev sommargågata på Swedenborgsgatan så är det en så skön, dynamisk feeling här. Går det bra här så kommer vi öppna på fler ställen, säger Caroline Tallving.

LÄS ÄVEN: Klart: Fyra gator i innerstan blir bilfria VARJE sommar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.