Lisa Glans vill att alla som vill ska våga gå och gadda sig hos henne.

Hon öppnar tatueringsstudio vid Gullmars

Hon vill komma bort ifrån hipsters och snubbar med hybris. Nu öppnar hon egen tatueringsstudio nära Gullmarsplan.

  • Publicerad 20:30, 6 feb 2018

Med feminina motiv i svart och vitt vill Lisa Glans hitta sin kundkrets. Hon har ägt lokalen på Forsskålsgatan mellan Gullmarsplan och Hammarbyhöjden i två års tid, men inte förrän nyligen kom skylten med "Tattoo" upp i skyltfönstret.

– Jag är lite seg i starten men nu har jag fler bokningar och då kände jag att det var dags att öppna. Jag älskar det här området och läget är perfekt för mig, säger hon.

För fem år sedan bestämde hon sig för att bli tatuerare, innan arbetade hon med modedesign, konst och formgivning. Själva tanken på att byta yrke kom från hennes man.

– Min man fick hela sin arm förstörd när han gick till en tatuerare på Söder och då började han tjata på mig att jag skulle börja. Han tyckte att jag lika gärna kunde testa på hans arm, nu när den var förstörd, vilket jag sen gjorde, det var så allt började, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men efter att hon varit lärling och fått jobb kände Lisa att de vanliga tatueringsställena inte passade henne. Istället lockade den lite enskilda lokalen på Forsskålsgatan.

Tatuerare med rättvisepatos

– Jag kände inte att jag passade in. På många ställen arbetar bara snubbar med hybris som tror att de är rockstjärnor. Eller så är de väldigt hipsteraktiga. Jag vill att jobbet ska vara neutralt och att alla ska känna sig välkomna, säger hon.

Och hur ser framtiden ut?

– Jag är ganska osynlig nu och hoppas på att bli mer erkänd i tatueringsbranschen. Sen letar jag också efter en person som vill arbeta här i lokalen, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyrenoverad förskola i Kransen läggs ner

Nyheter Förälder: "Det är beklagligt" Ett 40-tal barn tvingas flytta när förskolan Äventyret i Midsommarkransen stänger efter sommaren. Men barngrupperna ska inte splittras, försäkrar Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet.lördag 17/2 9:30

Helgtips: Gör en tidsresa genom epokerna

Nyheter ✔Antikmässa ✔Garage Sale ✔Bakluckeloppis Antikviteter, vintage och retro är orden som gäller i helgen. Den som är peppad på fynd från förr kan bege sig till Älvsjö, Enskededalen, Kista eller centrala stan.lördag 17/2 8:04