Susanna Sempill är frilansande sångerska som nu startar en Joyvoicekör i Järfälla, där alla som vill får vara med och sjunga. Genrerna är pop, rock och soul. Foto: Privat

Hon ska leda ny pop-kör i Järfälla

Hallå där... Susanna Sempill, 26, sångerska, som ska leda en så kallad Joyvoicekör i Järfälla. Vad är det för något?

  • Publicerad 11:46, 10 jan 2017

– En kör som sjunger mycket pop och rock. Jag tycker väldigt mycket om att leda körer och jag älskar kommersiell musik så jag tycker att det är jätteroligt.

När kör ni igång?

– Vi kommer att köra första gången på måndag vecka 9. Jag tänker mig att det ska bli lite som filmen Sister Act (En värsting till syster, reds anm), där vi alla bara har roligt med musik.

Vilka kan vara med?

– Det är för alla som vill sjunga och som tycker om att sjunga. Det går bra att vara nybörjare också. Vi kommer att köra en gång i veckan, varje måndagskväll. Sedan kommer vi förhoppningsvis ha en show mot slutet av terminen. Jag vet ännu inte vilken lokal vi ska vara i, men så fort jag får veta så ska vi lägga upp det på hemsidan.

Vilka låtar vill du själv få köra?

– Jag vill jättegärna göra Journeys "Don't stop believing", Abba-låtar, Whitesnake och hoppas på att det finns lite Zara Larsson också - allt som är kul att göra och som folk har hört. Men jag kommer att känna av hur gruppen är, vilka de är och vad de gillar. Även om jag är körledare vill jag att vi ska vara ett team där alla får känna sig engagerade.

Du är Sollentunabo, hur kommer det sig att det blev Järfälla?

– Jag gick musiklinjen på gymnasiet i Järfälla och har rötter i Järfälla. Det känns kul att få komma tillbaka och umgås med folk här igen.

Susanna Sempill

Ålder: 26

Bor: Sollentuna

Gör: Frilansande sångerska, jobbar i butik, sjunger i duon Blonde Plutoz med sin syster och spelar teater i Teater Satelliten i Sollentuna.

Aktuell: Körledare för Järfällas Joyvoicekör som startar i februari.

Joyvoice: Ett körkoncept som finns i hela landet, man sjunger hits inom genrerna pop, rock och soul. Körerna startades av Hanna Rydman, tidigare Körslaget-deltagare, precis som Susanna Sempill är.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska squashklubben i Järfälla locka ungdomar

Nyheter "De flesta som håller på är i 30-årsåldern" Fotboll, innebandy, ridning och... squash? Nja, den sistnämnda idrotten är knappast den som är mest poppis bland ungdomar. Men det vill en idrottsförening i Järfälla ändra på.torsdag 26/4 12:17

Uppropet: Låt våra nyanlända elever få stanna

Nyheter Viksjöskolan har skrivit brev till riksdagspolitiker Efter att ha gått flera år i Viksjöskolan har några av de nyanlända eleverna där nu fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Något som får både lärare och elever att reagera kraftigt.onsdag 25/4 15:26