Foto: Fredrik Gustafsson

Hon ska lyfta Kör-Bålsta

Carolina Jakobsson älskar musik och sång. Nu är hon aktuell med ett nytt musikprojekt i Bålsta – en popkör för precis alla.

  • Publicerad 10:18, 9 jan 2017

Jag älskar musik och att sjunga. Det här ska bli jätteroligt.

Den 27-åriga Bålstabon Carolina Jakobsson älskar musik och att sjunga. Punkt.

Det har hon alltid gjort.

Hennes stora dröm är att stå på de vida scenerna world wide, och beröra sin publik med sin röst och inlevelse. Men innan hon gör det, ska hon starta igång en helt ny pop-, rock- och soul-kör i Bålsta. En kör för precis alla.

– Vem som helst får komma och sjunga. Man behöver inte alls vara sångvan. Låtarna kommer att läras ut på gehör så man behöver inte kunna läsa noter heller, och kördeltagarna kommer även ha möjlighet att lyssna på stämmorna hemifrån via ljudfiler. Men sångsugen är bra om man är, det är i och för sig inget krav det heller, men det är ju bra. hehe... säger Carolina Jakobsson glatt.

Kören kommer att träffas för första gången den 6 mars, i Futurumskolans gymnastiksal i Bålsta. Nu är Carolina på jakt efter körmedlemmar till den nystartade kören Joyvoice, att sjunga tillsammans med.

– Jag kan inte hålla mig, utan sitter redan och kollar låtar som vi kan sjunga. Jag är både spänd och förväntansfull. Det här ska bli så roligt! säger hon.

Än återstår det att se hur stor kören kommer att bli. Enligt Carolina finns det plats för hela 120 sångglada Bålstabor. Hon hoppas på att det blir så många körmedlemmar, men säger själv att det rimliga kanske är omkring 70 stycken.

– Några har redan anmält sitt intresse. Och egentligen, oavsett, hur många vi kommer att bli kommer det här att bli riktigt bra, säger hon avslutningsvis med ett brett leende.

Vad är Joyvoice?

Den första Joyvoice-kören bildades 2014 av Hanna Rydman i Linköping.

Idag finns Joyvoice i närmare 100 kommuner över hela Sverige, med tusentals körsångare. Den 6 mars öppnar den första i Bålsta.

Namn: Carolina Jakobsson

Ålder: 27

Bor: Bålsta

Familj: Fyra syskon, mamma, pappa och mammas kille.

Yrke: Säljassistent, sångerska och körledare.

Aktuell som: Ny körledare i Bålsta

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nina Rönnberg kliver in som näringslivschef

Upplands-Bros näringslivsprofil Nina Rönnberg går in som tillförordnad näringslivschef. – Det känns väldigt spännande på alla sätt, säger Nina Rönnberg.fredag 23/2 16:15

Senaste numret

Bålstabladet