Erika Jarnhäll Sjöman här öppnat Pick n´ go på Norr Mälarstrand tillsammans med sin mamma och pappa öppnat upp Foto: Per Brandt

Hon tar klassiska danska smörrebröd till Kungsholmen

Nu ska man få en bit av Danmark på Norr Mälarstrand när ett nytt matställe med smörrebröd har öppnat.

  • Publicerad 19:30, 31 maj 2017

Det är Erika Jarnhäll Sjöman som tillsammans med sin mamma och pappa öppnat upp Pick n´ go på Norr Mälarstrand. I lokalen fanns tidigare det brasilianska kaféet Sabor Carioca men nu är det ett nytt inspirationsland som gäller – Danmark. Det nya stället satsar stenhårt på klassiska danska smörrebröd med bland annat rostbiff och handskalade räkor.

Här öppnar ny app-krog i centrala Stockholm

– Det är inte så många som vet exakt vad ett smörrebröd är, det visste inte jag heller från början men jag blev fast på en gång. Man ska inte se brödet, vi har 20 procent danskt rågbröd och 80 procent pålägg, säger Erika.

Han öppnar krog med napolitansk finpizza på Kungsholmen

Hon är från början fönstermästare men har sadlat om. Erika har tidigare varit med och drivit ett annat ställe under samma namn, det är ett franchise-koncept, utanför stan. Nu vill hon testa om suget är stort efter de danska specialiteterna i innerstan.

– Det är så himla fint här. Det känns som att det passar in så bra här nära vattnet. Det är många nyfikna som har varit här, säger hon.

Krogboom på Kungsholmen: Här öppnar tre nya ställen på samma gång

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Tekniska Nämndhuset renoveras

Nyheter "De säger nej till 600 nya bostäder i city" Stadsbyggnadsnämnden har beslutat att rusta upp Tekniska Nämndhuset. Möjligheten att bygga lägenheter i fastigheten går därför förlorad. "Oansvarigt", menar Moderaterna.fredag 24/11 16:45

450 elever kan snart stå utan skola

Nyheter Friskola blir bostäder på Södermalm – flyttplan stoppad 450 elever på Södermalm kan snart stå utan lokaler. En friskola ska bli bostäder och skolans plan – att flytta till en anrik fastighet i Gamla stan vid årsskiftet – har nu stoppats av staden.fredag 24/11 15:23