"Bromma är spännande, det växer och expanderar så mycket", säger Lisa Kinnari, ny stadsdelsdirektör i Bromma. Foto: Mikael Andersson

Hon tar över toppjobbet i Bromma

I augusti får Bromma ett nytt högsta höns. Då tillträder Lisa Kinnari toppjobbet som Brommas stadsdelsdirektör.

  • Publicerad 16:17, 7 jul 2017

Invånarna i Bromma vet vad de vill

Brommas nuvarande stadsdelsdirektör Lena Holmdahl lämnar sin post för att ta över rollen som utbildningsdirektör i Stockholm stad.

I hennes ställe kliver Lisa Kinnari in, som kommer närmast från tjänsten som socialchef på Södermalms stadsdelsförvaltning.

– Det känns jätteroligt och lite pirrigt. Jag har jobbat på Södermalm i 15 år så jag känner området väl, Bromma känner jag inte lika bra ännu, säger hon.

Vad har du för bild av Bromma egentligen?

– Invånarna i Bromma vet vad de vill, och de har en förmåga att uttrycka det. Det ser man till exempel på välbesökta nämndmöten när det kommer till olika sakfrågor.

Vad är det som känns roligt med just Bromma?

– Bromma är spännande, det växer och expanderar så mycket. Samtidigt finns det stora skillnader inom stadsdelen. Det gör uppdraget mer spännande när vi ska jobba mot politikens vision "ett Stockholm för alla".

Tre snabba med Lisa Kinnari

Medborgarförslag på hundrastgårdar och utegym är ständigt återkommande i Bromma. Vad föredrar du, utegym eller hundrastgård?

– Utegym! Jag tycker det är jättetrevligt att vara ute och motionera och jag tror att det gör träning mycket mer tillgängligt.

Du är född och uppvuxen söder om söder men blir toppchefen i Bromma. Så: BP eller Bajen?

– Hammarby for ever.

I Bromma har vi både spårvagnar och tunnelbana. Vad föredrar du?

– Spårvagn som går ute tycker jag absolut bättre om. Det är med tvärbanan jag kommer ta mig till jobbet.

Brommas nya toppchef

Namn: Lisa Kinnari

Ålder: 59

Bor: Hägersten "Här har jag bott hela livet. Jag har fem barn och sju barnbarn som bor i närheten, så då rör man inte på sig haha"

Första jobbet: Sommarjobbet som 15-åring på Bonniers bokbinderi. "Jag la papper i en maskin som band ihop böcker, det var faktiskt rätt tråkigt."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.