Foto: Marcus Silfver

Hon tävlar för Järfälla i Funkisfestivalens final

I söndags gick Järfällafinalen av Funkisfestivalen av stapeln. Elva bidrag tävlade om att knipa finalplatsen, och vinnaren blev 19-åriga Emelie Persson.

  • Publicerad 12:03, 31 jan 2018

19-åriga Emelie Persson från Upplands-Bro, som framförde Nanne Grönvalls "Håll om mig", kammade hem Järfällas finalplats framför en fullsatt publik i söndags.

– När de sa att de helt enkelt "ville hålla om det" förstod jag inte först att jag vunnit. Jag blev väldigt chockad, säger en glad Emelie Persson.

I år arrangerades Funkisfestivalen för första gången på Järfälla kulturscen, en betydligt större scen än tidigare år. Alla 370 biljetter som fanns gick åt. Något som gjorde Emelie Persson lite nervös när salongen började fyllas på.

– Men jag är ganska scenvan, och försöker se publiken som en stor släkt och scenen som mitt vardagsrum, säger hon.

Har sjungit hela livet

Till vardags går Emelie Persson tredje året på estetiska linjen vid Gymnasiesärskolan i Jakobsberg. Planen är att bli illustratör, men sången finns också med vid sidan av ritandet.

– Jag har sjungit hela livet. Och jag har tränat på texten till "Håll om mig" länge, det är en fin låt om att vara förälskad och vilja bli kramad, säger hon.

Riksfinalen på Cirkus i Stockholm går av stapeln den 23 april, där artisten Linda Bengtzing är konferencier.

– Tills dess ska jag träna ännu mer och vara taggad, säger Emelie Persson.

Funkisfestivalen

I riksfinalen den 23 april tävlar Emelie Persson med "Håll om mig" för Järfälla mot 14 andra kommuner.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14