HOT. En anställd vid kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet i Hallonbergen ska ha hotats efter samtal med polisen. Foto: Ulrica Andersson

Hotade kommunanställd efter samtal med polisen

En kommunanställd ska ha hotats till livet för att ha samtalat med poliser. Även den anställdes familj har drabbats, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

  • Publicerad 14:30, 9 feb 2018

Efter ett tillslag i Hallonbergen samtalade poliser med anställda på en av kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter i centrum.

En person med koppling till kriminella grupperingar ska då ha gått fram till en anställd och hotat denne. Personen varnade medarbetaren för att prata med poliser.

Det kan resultera i att man "blir klippt", det vill säga dödad, enligt en anmälan som gjorts av kommunen till Arbetsmiljöverket.

Samma person ska ha hotat medarbetaren sex dagar senare. Då befann sig medarbetaren på en restaurang tillsammans med sin familj.

Hotet har enligt anmälan omfattat både medarbetaren och familjen.

– Vi ser självklart väldigt allvarligt på alla typer av hot och försök att påverka medarbetare på något sätt. Det är inte okej, säger Göran Forsström, kommunens säkerhetschef.

Att syftet ska ha varit att hindra någon från att prata med polisen, gör händelsen särskilt allvarlig.

– Det finns ju grader i helvetet, men det är allvarligt när nån försöker påverka rättsapparaten. Det tar polisen på stort allvar, säger han.

Vilka åtgärder kommunen vidtar i det enskilda fallet vill han inte gå in på.

Men generellt har man ett samtal med den utsatta medarbetaren, för att reda ut vad det handlar om och vilka förutsättningar det finns för att vidta åtgärder i vardagen. Tekniska hjälpmedel kan bli aktuellt och beroende på situationen kan polisens personskyddsgrupp kopplas in.

Hur den totala säkerhetsbilden ser ut för kommunanställda i hela Sundbyberg vill han inte gå in på.

Vid åtminstone två tidigare tillfällen sedan 2016, som Vi i Sundbyberg känner till, har kommunanställda blivit utsatta för eller vittnen till våldsamheter i Hallonbergens centrum. Kommunen har verksamheter där och stadshuset ligger nära.

– Jag vill inte spekulera i samband, men det är ett utsatt område, säger Göran Forsström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Team Hasselborg klara för OS-final

Sport De svenskarna curlingdamerna har nu minst säkrat ett OS-silver. Team Hasselborg, från Sundbybergs CK, är nu klara för OS-final på söndag.fredag 23/2 14:30

Klartecken för öppna förskolan i Rissne

Nyheter Efter en borttappad ansökan var framtiden oviss för Rissnekyrkans öppna förskola. I går beviljades bidraget av förskolenämnden.fredag 23/2 12:27

Kommunen tar Frösunda till domstol

Nyheter Sundbybergs stad har krävt Frösunda omsorg på 27 miljoner kronor i skadestånd. Vårdbolaget anser inte att de är ersättningsskyldiga och nu är fallet i domstol.torsdag 22/2 18:19