Foto: Mostphotos

Hovrätten skärper Enköpingsbons dom

Hovrätten skärper tingsrättens dom mot Enköpingsbo.

  • Publicerad 13:28, 19 jan 2018

I november månad anhölls en Enköpingsbo i 20-årsåldern misstänkt för ett fullbordat inbrott och ett inbrottsförsök. Båda brotten begicks i Bålsta.

Mannen häktades och dömdes senare i Uppsala tingsrätt skyldig till grov stöld, försök till grov stöld samt två fall av narkotikabrott. Mannen dömdes till skyddstillsyn med en särskild behandlingsplan för att mannen skulle bli fritt från sitt drogmissbruk.

Åklagaren överklagade domen. Åklagaren yrkade att Hovrätten skulle döma mannen till fängelse i tio månader. Och så blir det. Hovrätten ändrar Tingsrättens dom till fängelse i tio månader.

Mannen finns sedan tidigare under elva avsnitt i belastningsregistret. I april förra året dömdes han till tre månaders fängelse för narkotikabrott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fredagens blåljus: Bedrägerier på telefon

Nyheter En kvinna lurades lämna ut sitt bank-ID. En man upptäckte att ett finansbolag behandlade en låneansökan han aldrig varit intresserad av. Båda händelserna skedde under fredagen. Dessutom stölder,...lördag 17/2 10:31

Då kan möbeljätten öppna nytt i Romberga

Nyheter Veckans bygge En byggnad på närmare 6 000 kvadratmeter byggs i handelsområdet i Romberga. Byggnaden som ska inhysa möbeljätten Mio. – Bygget går enligt plan, säger företagets vd Björn Lindblad.fredag 16/2 13:47