Lars Meurling och Margareta Svärd i Viksjö och deras hundar som är med i NOS-patrullen där. Foto: Mikael Andersson

Hundägare på Östermalm ska hjälpa polisen

Nu ska mattar och hussar på Östermalm utbildas av polis. Syftet är är bland annat att minska antalet bostadsinbrott.

  • Publicerad 17:00, 28 mar 2018

Nu kommer polisens NOS-projekt till Östermalm. Det går ut på att polisen utbildar hundägare i brottsförebyggande syfte. Utbildningen ger hundägare kunskap om exempelvis hur man upptäcker förberedelser till inbrott, vad som ska observeras vid misstanke om brott och hur polisen bäst kontaktas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kursen är gratis och äger rum den 24 maj mellan 15 och 16.30 i Östermalms stadsdelsförvaltnings lokaler på Karlavägen 100 a. Det finns ett begränsat antal platser och man anmäler sig via mejl till  julia.larsson@polisen.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu trafikerar bussar Värtavägen igen

Nyheter Ny ringlinje i väntan på ettan Efter lång kamp – nu trafikerar äntligen bussar Värtavägen igen.söndag 22/4 8:34

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Nyheter Nu lovar staden bättring Platsen vid kajakuthyrningen i Kristineberg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottrat hus. Det vill Kungsholmsbon Rasmus Jonlund (L) ändra på.söndag 22/4 8:10