Hundratal i protest mot skolutförsäljning

"Vi vill ha vår skola kvar", skanderade barnen utanför Mälarökyrkan. Innanför glasväggarna förberedde sig politikerna för sammanträde.

  • Publicerad 18:38, 7 mar 2017

Vi tycker att det här är ett galet beslut som de håller på att ta.

Något beslut om Sanduddens skola var inte aktuellt på tisdagens kommunfullmäktige. Som Mälarö Tidning tidigare berättat sköts ärendet nyligen upp för att utredas ytterligare.

Men demonstrationen utanför kyrkan var planerad sedan länge och hölls ändå.

Föräldrar och barn från Sandudden har länge förberett sig inför protesten utanför kommunfullmäktiges sammanträde.

På tisdagskvällen samlades omkring ett hundratal personer på centrumtorget, många utrustade med plakat och banderoller med slagord som "sälj inte vår skola" och "experimentera inte med våra barn".

Daniel Östling, med dottern Ella, 3, på axlarna, deltog i demonstrationen för att han vill göra allt han kan mot utförsäljningsplanerna.

– Vår äldsta kille börjar skolan nu till hösten och vi tycker att det här är ett galet beslut som de håller på att ta. Det känns inte bra att behöva åka till en annan skola än den som ligger i vårt eget område.

– Nu hoppas vi att de funderar över om det här verkligen är ett bra beslut. Man kan bara hoppas att de tar sitt förnuft till fånga, säger Daniel Östling.

Ärendet om Sanduddens skola kommer att tas upp för beslut i kommunstyrelsen den 4 april. Tidigast den 18 april kommer kommunfullmäktige att fatta ett definitivt beslut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny ålder tvingar fram flytt

Nyheter Efter två år i kommunen står Mohammad Ali Mohammadi snart utan bostad – ett år tidigare än han räknat med. – Jag hoppas jag kan hitta ett rum där jag kan sova och studera. Så att jag kan fortsätta...fredag 17/11 16:35

KRÖNIKA: Bara lokala köp – vill du anta utmaningen?

Krönika Köpstopp. Godisförbud. En vit månad. Ibland är en utmaning precis vad man behöver för att få syn på sina egna vanor. Vad saknar jag och vad är inte alls svårt att leva utan? Själv tror jag inte att...fredag 17/11 16:33

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter